Det begynner å bli en stund siden Eddie Murphy var en fyr man lo av, og ikke med. Han er riktignok med oss i kraft av «komedier» som «A Thousand Words», men du kan jo selv lese i anmeldelsen hvorfor det ikke er en film som kan måle seg med det Murphy presterte i for eksempel «Raw»:

Mange av oss har nok de kjæreste Eddie Murphy-minnene fra hans innsats som Axel Foley i «Beverly Hills Cop»-filmene. For et års tid siden fortalte Murphy til Rolling Stone at han var interessert i å gjøre den klassiske filmserien om til en tv-serie, men sånne uttalelser er det jo lett å fnyse av som usannsynlige.

Men, hei! Kanskje vi fnøys for tidlig. Nå kan nemlig Vulture avsløre at Murphy vitterlig er i full gang med en tv-serie basert på nettopp «Beverly Hills Cop». Og det er ikke hvem som helst han har med på laget: Shawn Ryan, som tidligere har laget «The Shield», skal være med på å blåse tilbake liv i Axel Foley.

Om det er ham serien skal handle om, vel å vite – Murphy skal ha takket ja til å være også foran kamera, men man vet jo aldri hvem som blir hovedperson. I fjorårets Rolling Stone-intervju fablet han om å la Foleys sønn bære hovedrollen, mens han selv nå jobbet som politisjef i Detroit. Saklig.

Det er Sony Pictures Television som skal ha gitt prosjektet tak over hodet. Hvorvidt det de har takket ja til er den samme pitchen Murphy fortalte om i fjor er usikkert – mye kan ha endret seg i mellomtiden.

Vultures kilder nevner i hvert fall at vi også i serien snakker om et «buddy cop show» – noe annet hadde jo nesten vært litt merkelig. De sier også at episodene skal være timeslange, inneholde store doser med komiske elementer, og at Murphy i hvert fall skal dukke opp i piloten og et par spesialepisoder utover førstesesongen. Kanskje blir det et show om sønnen likevel?

Uansett utfall, det er ingen tvil om hva som bør bli kjenningsmelodi på serien (UTEN den forbanna frosken):