Med Pixar i en liten kreativ bølgedal, ville det vært et godt tidspunkt for DreamWorks Animation til å gjøre en ordentlig offensiv i kampen om animasjonstronen. Nå har vel DreamWorks laget for mange, og ujevne, filmer til at merkenavnet noen gang vil bli direkte synonymt med kvalitet – men én av filmene de kommer med til neste år ser i hvert fall ganske interessant ut.

«The Croods» har nettopp fått en trailer, se den i videovinduet over.

Filmen følger en steinalderfamilie som blir tvunget ut av sin trygge huleboertilværelse på jakt etter et nytt hjem. Far i huset er ekstra tradisjonell (les: ekstra steinaldersk) og er i stadig konflikt med sin rødhårede og egenrådige datter (låter det kjent?).

Traileren bærer bud om skikkelig vakker animasjon (særlig i møte med det eksotiske landskapet utenfor hulemiljøet), men jeg hadde helt ærlig talt ikke brydd meg veldig om dette om ikke regissøren bak het Chris Sanders og han tidligere hadde laget den svært vellykkede og sjarmerende «How to Train Your Dragon».

Stemmene i den amerikanske versjonen innehas forresten av flottfolk som Emma Stone, Nicolas Cage, Katherine Keener og Ryan Reynolds.

Norsk kinopremiere blir 23. mars til neste år.