Årets mest etterlengtede trommeduell  skjedde i natt! Har du lest om hele liksomkrangelen mellom komiker Will Ferrell og Red Hot Chili Peppers-trommeslager Chad Smith tidligere, kan du jo bare sjekke ut videoene under.

For nybegynnere tar vi en liten oppsummering: Chad Smith og Will Ferrell er fryktelig like. Såpass like at Smith ved flere anledninger blir bedt om å signere autografer som Ferrell eller sitere «Zoolander».

– Folk kommer bort til meg på flyplasser og ber om autografen – ikke fordi jeg spiller trommer for Red Hot Chili Peppers – men fordi de tror jeg er Will. Og jeg er grei mot folk. Jeg sier «nei, det er ikke meg», men de svarer bare «jeg elsket deg i «Old School». Du er så morsom».

I februar ble Ferrell også spurt om likheten under en Reddit AMA.

– Mange tror det er jeg som spiller trommer for Red Hot Chili Peppers. Men det ville vært en fornærmelse overfor Chad Smith. Sannheten er at det ikke finnes noen Will Ferrell. Bare Chad Smith.

For å gjøre en lang historie kort: For et par måneder siden bestemte Ferrell og Smith seg for å dra hele spøken litt lenger, og Smith utfordret dobbeltgjengeren til trommeduell via Instagram.

Det hele fant endelig sted under «The Tonight Show» med Jimmy Fallon i natt. Her gjør de to et lite intervju i forkant:

Og så over til selve duellen. Jeg trodde ærlig talt det skulle være kubjelle vs. trommer, men det ble trommesett vs. trommesett, gitt.

Men så fikk vi litt kubjelle til slutt da, med en RHCP-versjon av «Don’t Fear the Reaper» (uæh, Anthony Kiedis har virkelig ikke spesielt pen stemme):

Vi tar originalen også, til glede for eventuelle purunge lesere. Se forresten opp for Jimmy Fallon som trommeslageren!:

Til slutt skal det også nevnes at Smith og Ferrell hadde samlet inn 300 000 dollar via en nettaksjon i forkant av duellen, som gis til organisasjonen Cancer for College.