For drøyt to år siden gikk Harald Eia og Bård Tufte Johansen fra NRK for å starte sitt eget produksjonselskap Funkenhauser. Produksjonselskapet har blant annet laget talkshowet «I kveld med Ylvis» for TVNorge, mens Eia og Tufte Johansens eget «Brille» ble sendt på NRK.

Nå tar Eia og Tufte Johansen nok et skritt bort fra statskanalen, og skal i stedet lage «Brille» for TVNorge. Sendestart blir til neste høst.

– Vi hadde «Brille» på NRK i fjor, og følte det har gått bra også i år. Da NRK sa at de ikke hadde penger til 2013, var det en veldig «clean» overgang. Det var ikke dårlig stemning. Både fordi vi har lyst til å lage «Brille», og samtidig får muligheten til å jobbe med nye konstellasjoner, sier Bård Tufte Johansen til VG.

TVNorge har jo ved flere anledninger vist at de har ambisjoner på humorfronten, og har blant annet rekruttert Anne-Kat. Hærland, Espen Eckbo og Thomas Giertsen.

Bård og Harald vil imidlertid ikke, ifølge VG, få fastlønn av TVNorge, men vil i stedet lage «Brille» via Funkenhauser og også kunne gjøre prosjekter for andre samtidig.

Ifølge Bård Tufte Johansen har han og Eia hatt dialog med TVNorge en stund.

– Vi har hatt dialog med dem over flere år, fra de sa de skulle bli best på humor. Da se de «kom gjerne til oss». Da vi startet for oss selv hadde vi litt dialog, og så har vi hatt noen turer med TVNorge, blitt litt mer kjent, sier 43-åringen.

  • Comoyo samarbeider for øvrig tett med TVNorge. Her kan du abonnere på kanalens nett-tvtjeneste via Comoyo.