Kan det stemme at en nesten ukjent, norsk kvinne er utpekt til å videreføre en av filmhistoriens mest ikoniske rollefigurer? Selvsagt kan det det. Og i går skrev VG at Ingvild Deila (29) fra Åfoss i Telemark står på rollelista til den kommende Star Wars-filmen «Rogue One» som selveste prinsesse Leia.

Deila er bosatt i Brighton og har ikke jobbet i norsk film- og tv-bransje, men hadde opptrådt i flere kortfilmer, teaterstykker og lavbudsjettsfilmer i Storbritannia før hun i 2015 fikk en liten rolle (men med dialog!) i Marvel-filmen «Avengers – Age of Ultron» (se showreelen hennes her).

Deila mot Robert Downey Jr. i «Age of Ultron».
Deila mot Robert Downey Jr. i «Age of Ultron».

Ifølge lokalavisa Varden gikk hun dramalinje på videregående i Skien, men ble skuespiller nærmest ved en tilfeldighet etter å ha flyttet ut av landet for å studere.

Skal hun få æren av å tolke den unge Leia, som ble spilt av Carrie Fisher i «A New Hope» (1977), «The Empire Strikes Back» (1980), «Return of the Jedi» (1983) og «The Force Awakens» (2015) vil det gi henne umiddelbar kjendisstatus verden over, om rollen er aldri så liten. Da er det dessuten nærliggende å tro at hun vil få muligheten til å gjøre det i flere av de såkalte antologifilmene fra Lucasarts, som fortsetter om to år med historien om den unge Han Solo.

Men VGs sak bygger på tynt grunnlag: De siterer «flere internasjonale medier» og «instagram» (!) på nyheten, og linker til Cinema Blend, hvis kilde er… en anonym poster på forumet Reddit.

Reddit-posteren hevder å jobbe i filmbransjen og skal i den forbindelse ha kommet over et produksjonsnotat der Deila er oppført («with special thanks to Carrie Fisher»). Hun skriver at hun ikke ville poste påstandene på den største subredditen for Star Wars-nyheter (r/Starwars), og dermed ble henvist til forumet Star Wars Speculations.

Leia i Carrie Fishers skikkelse i «A New Hope» (1977).
Leia i Carrie Fishers skikkelse i «A New Hope» (1977).

Slike «lekkasjer» er ikke helt uvanlig i forkant av premieren på store filmer, og ingen av de etablerte filmmediene har såvidt vi kan se omtalt saken. Lucasfilm eller eierkonsernet Disney har ikke bekreftet noen rolle til Ingvild Deila, og det er heller ikke tidligere kjent at Leia har noen rolle i «Rogue One», som utspiller seg i tiden før «A New Hope».

Det gjør det naturligvis ikke helt usannsynlig at prinsessa, i likhet med klassiske Star Wars-figurer som Darth Vader og Mon Mothma, dukker opp i filmen i en eller annen sammenheng.

Leia er på dette tidspunktet i Star Wars-historien senator og støttespiller for opprørsalliansen som handlingen i «Rogue One» spinner rundt.

VG har ikke fått noen kommentar fra Deila selv eller hennes norske familie, men hennes britiske agentur Spotlight skriver i en tekstmelding til Filter Film og TV at de er kjent med ryktene – og understreker samtidig at det bare er rykter. «Hvis ryktene viser seg å stemme, vil du høre fra oss», skriver agenten.

«Rogue One» har premiere 14. desember.