Videoen, tatt opp med et ustøtt iPhone-kamera, viser en ung mann som går bortover Møllergata i Oslo med et balltre i hånda.

Han spaserer målrettet bort til en muskuløs dørvakt som sitter på fortauskanten, og vifter truende med balltreet. Dørvakten ber ham om å skjerpe seg, men da angriperen fortsetter å true reiser dørvakten seg seg opp og slår til ham rett i ansiktet med et tungt slag.

Mannen med balltreet blir liggende utslått på gata, spytter blod. Flere går rett forbi uten å reagere fram til politiet kommer.

Videosnutten, som gir inntrykk av å være ekte vare, ble lagt ut på det populære og noe kontroversielle nettstedet World Star Hip Hop natt til i går. I løpet av et drøyt døgn har over én million mennesker sett den.

Det ytterst få har visst om er at videoen egentlig er regissert av den prisbelønte regissøren Kristoffer Borgli (en stor favoritt her i redaksjonen), og er en del av en ambisiøs kommende kortfilm han står bak kalt «Internet Famous».

Her er den første teaseren fra filmen:

– Tematikken i «Internet Famous» kan man kanskje sammenfatte i ett spørsmål: Hva innebærer det å oppnå suksess?, sier Borgli til Filter.

Filmen følger karakteren Amir, spilt av komiker og skuespiller Amir Asgharnejad, kjent fra diverse NRK-programmer, som ypper til slåsskamp med vilt fremmede folk på gata i Oslo mens han filmer det hele.

Planen hans er å bli berømt ved å poste videoene på nettet.

–  Noen typer selvfølt suksess oppfattes nok av mange som rent tull. For eksempel hvis man får masse internettoppmerksomhet ved å lage videoer der man får juling. Men følelsen av å ha oppnådd noe trenger ikke nødvendigvis å være ugyldig likevel, forklarer Borgli til Filter.

At klippet ble lagt ut på World Star Hip Hop var ikke tilfeldig. Regissøren har selv en betydelig fascinasjon for nettstedet, hvis forretningsidé delvis er å poste voldelige videoer fra virkeligheten.

– I filmen får faktisk Amir sitt gjennombrudd ved å legge ut videoer nettopp på det nettstedet. Så vi håpet å få med klippet der som et eksperiment. Ville Amirs videoer bli populære også i virkeligheten? Det ser jo unektelig slik ut.

Dette er for øvrig ikke første gang Amir Asgharnejad og Kristoffer Borgli lager ting som utforsker grenser i skjæringspunktet mellom virkelighet og fiksjon.

Amir skapte en del overskrifter da han, sammen med Borgli, lagde humorinnslag for NRK i Aserbajdsjan i forbindelse med Grand Prix, noe som gjorde at han fikk trøbbel med sikkerhetsmyndighetene i Baku da han skulle reise derfra.

Borglis mest kjente verk er kanskje mockumentary-kortfilmen «Whateverest»,  som handler om en mislykket musiker som lager dop- og dansevideoer for Youtube.

Filmen ble misforstått og omtalt som en virkelig dokumentar av avisa The Guardian.

– Men «Internet Famous» vil bli en åpenbar fiksjonsfilm til slutt. Den vil ikke ha noe dokumentarisk ved seg, annet enn at selve voldsepisodene er filmet med det som skal være Amirs iPhone, forteller Borgli.

Regissøren forteller at kortfilmen ble spilt inn på fem dager, og at den nå nærmer seg ferdigstillelse etter to måneder med etterarbeid.

– Målet var også å ta opp problemstillinger rundt performance og hvor mye kontroll man har på sin offentlige identitet, når disse skillene blir mer og mer visket ut. Se bare på Shia Lebouef og hans påståtte performance-prosjekt. Shias prosjekt kom egentlig ekstremt godt timet, for vår karakter driver akkurat med det der – til og med plagieringen av kjerneideen, sier Borgli.

Han forteller at tilfeldig forbipasserende som ble vitner til voldsepisodene i liten grad reagerte.

– Det var veldig lite reaksjoner fra folk rundt, noe også kommentarfeltet hos World Star Hip Hop er opptatt av. I Oslo er det vel såpass sjelden å se sånt, og det er kanskje en større terskel for å reagere på det og vite hva man skal gjøre.

Borgli planlegger nå å sende kortfilmen rundt til en rekke festivaler, og deretter publisere den på nett.