«Ant-Man» hadde tilsynelatende alt: En strålende særegen regissør i Edgar Wright, topp hovedrolleinnehaver i Paul Rudd og en rekke kompetente skuespillere ellers – folk som Michael Douglas, Bobby Cannavale, Evangeline Lilly og Corey Stoll.

Men på et tidspunkt så det ut til å rakne, da Wright i mai i fjor trakk seg fra regioppdraget etter kreative uenigheter med Marvel.

Lilly bekreftet i et intervju med MTV før jul at hun vurderte å gjøre det samme, da hun først tolket det som at Marvel oppførte seg bøllete mot Wright.

Skuespilleren valgte imidlertid å bli værende da Adam McKay og Rudd gjorde en ny versjon av manus som hun likte. Anonoyme Peyton Reed («Yes Man», «Down With Love») ble hentet inn som ny regissør.

– Det Edgar ville lage fulgte på mange måter hans mal å lage film. Den var veldig annerledes. Hvis Marvel hadde gått for Edgars fantastiske visjon – lik en mer klassisk tegneserie – ville det vært utrolig gøy å lage. Og så artig å se.

– Men den ville ikke ha passet i Marvel-universet. Den ville skilt seg kraftig ut, uansett hvor bra den ville vært. Den ville bare tatt deg bort fra det sammenhengende universet som Marvel prøver å skape, fortalte hun til MTV.

Nå er i hvert fall prosjektet i rute, og første trailer endelig ute. Og selv om dette på alle måter ser solid ut, har i hvert fall Lilly rett i at prosjektet (overflatisk dømt etter traileren) nå framstår som kjemisk renset for Edgar Wrights humor og lekenhet. Vi får se etter hvert, Marvel har jo lovet at avtrykkene etter Wright og medforfatter Joe Cornish tross alt blir synlige i det ferdige prosjektet.

Men hvem søren er egentlig Ant-Man?

ant_hoved

Det kan du vedde på at Marvel kommer til å bruke millioner av dollar på å fortelle deg før premieren til sommeren.

Ant-Man heter egentlig Scott Lang, og er i starten av filmen en heller tvilsom skikkelse – en tyvaktig svindler, rett og slett.

rudd_svindler

Han tar jobb hos vitenskapsmannen Hank Pym (Michael Douglas), der han stjeler Ant-Man-krympeteknologien. I tegneserien er for øvrig Pym den originale Ant-Man, men her har tydeligvis filmen gjort litt om på opprinnelseshistorien.

Uansett: Det ligger vel i kortene at Scott blir en bedre fyr etter hvert, og at han får Pyms velsignelse til å fortsette som superhelt. Blant annet er det en syk datter inne i bildet, som får Scott på bedre tanker.

Sikkert er det i hvert fall at det er flere figurer som har flere nyanser her – Corey Stoll, som spiller «skurken» Darren Cross / Yellowjacket, har for eksempel uttalt at hans figur har flere sympatiske sider.

stoll

– Han er ikke som Thanos eller Loki, som selv vet at de er skurker. Han er en briljant vitenskapsmann, som har noen etiske tvilsomme sider. Det fine med denne filmen er at alle karakterene har flere egenskaper, sier han.

«Ant-Man» får premiere den 17. juli 2015.