Det er programdirektør Michael Lombardo i HBO som bekrefter overfor TV Line at han har gitt grønt lys til westernseriens gjenoppstandelse – som film.

«Deadwood», som gikk på HBO fra 2004 til 2006 , fikk en hengiven fanskare med sin nærmest sosialrealistiske dag-til-dag-skildring av livet i en nybyggerby i Sør-Dakota på 1870-tallet – og fryktelig mye bannskap.

Den ble likevel brått kansellert etter tredje sesong, og siden har serieskaper David Milch alltid følt at han har «hatt noe usagt», ifølge HBO-direktøren.

Det gikk rykter om at det var noe nytt på gang i høst, og nå kan vi regne det for enda mer sannsynlig at Milch får skrive en skikkelig avrunding. Så er det å håpe at flest mulig av det store, stjernespekkede skuespillerensembelet har ledig i kalenderen på ett eller annet tidspunkt.

Timothy Olyphant og Jim Beaver trenger kanskje noe nytt å gjøre etter at «Justified» tok slutt, men W. Earl Brown skal blant annet være faren til Arseface i «Preacher»-serien og Ian McShane er jo overalt – blant annet i den nye «Game of Thrones»-sesongen.

Selv om selvfølgelig det er nærliggende å tro at han lar seg friste til å gjenta sin livs rolle som bar- og bordelleier Al Swearengen. 

c26919e3cf19e3e8a87fe2907d811228