En av de største stjernene på humorhimmelen har nettopp lagt ut sin siste liveopptreden for nedlastning til en pris av snaut 28 kroner.

Han er alt annet enn glamorøs, han er middelaldrende og småtjukk, han er skilt og han har rødt hår (det som er igjen av det). Og han snakker stort sett om de ubehagelige tingene de fleste av oss andre skygger unna, det være seg død, skam eller masturbasjon.

Likevel, etter å ha jobbet jevnt og trutt med humorfaget de siste 30 årene har Louis C.K (virkelig navn: Szekely) nådd en posisjon som er få forunt: En komikernes komiker (han er eksempelvis Ricky Gervais‘ favoritt) og en autodidakt som gjør stand up, er manusforfatter, skuespiller, produsent og regissør av sin egen TV-serie («Louie»).

Og så gjør han sånne ganske risikable ting som dette: Organiserer og finansierer et engangsshow, filmer det og legger det ut for nedlastning på nett, uten sponsorer eller TV-kanaler involvert. For som han sier på Twitter: «Please don’t torrent this video. I paid for the whole thing with my own stupid money.»

«Live at the Beacon Theater» ble sluppet lørdag på louisck.com, og den begynner på sjarmerende og nedpå vis ved at Louis vandrer inn i konsertlokalet via hovedinngangen, blant sitt eget publikum, trasker opp på scenen før lysene er slukket og annonserer «There’s no opening act, fuck it, let’s start.»

Dette er den fjerde konsertfilmen han gir ut, og viser en Louis C.K. som befinner seg på et noe lysere sted enn tidligere, muligens på grunn av de siste årene med medgang. Det er mindre stoff om kroppslig forfall og paranoide forestillinger om hvor fæl en far han er til sine to døtre, og mer filosofering rundt sin ganske nye status som kjent og forholdsvis bemidlet komiker.

Og det er jo enda en greie med Louis C.K. som er unik: Han resirkulerer ikke stoff. Der kjente komikere ofte tillater seg å øse ut av den samme brønnen år etter år, skaper Louis hele tiden nytt stoff. Solid gull, hver gang.

Du finner de to tidligere konsertfilmene, «Chewed Up» og «Hilarious»på internett for under hundrelappen. Men «Live at the Beacon Theater» finner du altså på louisck.com.