– Why don’t you get your wings and your birdsuit, man?

Med de ordene gjør Edward Norton seg mer eller mindre fortjent til en trøkk i trynet fra Michael Keaton (nesten som en «Fight Club»oppfølger i miniatyr, det der) i den første traileren til en av årets mest etterlengtede filmer.

Regissør Alejandro G. Inarritus «Birdman» spås allerede å kunne bli en kandidat i neste års Oscar-løp, samtidig som filmen markerer et mulig comeback for hovedrolleinnehaver Keaton.

Filmen handler ifølge The Playlist om en aldrende skuespiller mest kjent for å spille superhelten Birdman (Keaton spilte forøvrig hovedrollen i de to første «Batman»-filmene), som forsøker seg på et Broadway-comeback.

Problemet er at han muligens har en skrue løs, og filmen ser ut til å inneholde en rekke surrealistiske fantasisekvenser.

Skal man dømme ut i fra stemninga i traileren er det noen solide doser «Black Swan» og «The Wrestler» inni her et sted.

Den lange tagningen i starten minner til og med om åpningen til sistnevnte.

Likevel, det er vanligvis langt mellom kritikerfavorittene Darren Aronofsky (som forresten lager sci-fi-serie nå) og Inarritu, kjent for filmer som «Amores Perros» og «21 Grams», så man skal nok ikke lese alt for mye inn i et par overfladiske inntrykk fra en trailer.

Foruten Keaton og Norton dukker også Zach Galifianakis, Emma Stone og Naomi Watts opp på rollelista til filmen, som slippes 17. oktober.