Hei, dere i det Grünerløkka-baserte produksjonsselskapet som lurer på hvordan dere kan lage en «folkelig» norsk actionfilm som når ungdom over hele Norge.

Vi har ett ord til dere: Biler.

For om det var noe dødsfallet til Paul Walker viste, så var det at det er lite som får norske gutter og menn til å komme i kontakt med eget følelsesliv som bilfilmer. Les for eksempel denne rørende beskrivelsen av en Paul Walker-minnemarkering i Harstad.

Men danskene har skjønt det.

levstaerkt

Nå har Zentropa sluppet den første traileren til den kommende spillefilmen «Lev stærkt», som blir ekstra interessant å følge fordi den har Jakob Oftebro i en av hovedrollene. Se den i videovinduet øverst.

Filmen følger en rastløs kompisgjeng som fyller dagene med gateløp, tilfeldig sex og alkohol. Under heftig kjøring skjer imidlertid en ulykke, og en ung jente blir drept.

Martin (Oftebro) blir dømt til fengsel, mens bestevennen Nikolaj (Cyron Melville) går fri. Og det hele kompliseres ytterligere når Nikolaj forelsker seg i Martins drømmedame.

Jakob Oftebro ble i går annonsert som «shooting star» under neste års Filmfestival i Berlin, og siden han snakker både norsk og dansk flytende har han spennende prosjekter i begge land på trappene.

levstaerkt2

I 2014 blir han for eksempel å se i Hans Petter Molands «Kraftidioten», mens han i Danmark dukker opp i Ole Bornedals kommende tv-serie «1864» og dramathrilleren «Når dyrene drømmer» (der han spiller mot Sonja Richter og Lars Mikkelsen).

«Lev stærkt» får kinopremiere i Danmark 27. mars til neste år.