Komedien «Wet Hot American Summer» (2001) ble elendig mottatt i USA, floppet totalt med tanke på billettsalg og norske aviser ofret ikke filmen ett ord da Scanbox slapp filmen rett på video her til lands.

Men: Den hadde mange strålende skuespillere på rollelista, blant dem framtidige stjerner som Paul Rudd, Amy Poehler, Bradley Cooper og Elizabeth Banks.

Og etter hvert som skuespillernes status vokste fikk også filmen en kraftig statusheving i enkelte kretser, ikke minst hjulpet av at den etter hvert ble tilgjengelig på den amerikanske utgaven av Netflix.

Vel, nå har Netflix-algoritmen (takk til deg) funnet ut at seertallene for filmen er såpass gode at de ser nytteverdien i å invitere til nok en heit og våt amerikansk sommer – denne gangen i form av en miniserie i åtte deler, ifølge Deadline.

Det imponerende er at alle skuespillerne har forpliktet seg til å returnere – i tillegg til kvartetten over inkluderer det også navn som David Hyde Pierce, Michael Ian Black, Judah Friedlander, Janeane Garofalo og Ken Marino.

Manusforfatterne David Wain og Michael Showalter har også skrevet serien, og innspillingen er allerede i gang.

Den originale «Wet Hot American Summer»-filmen foregår på leirskolen Camp Firewood i 1981, og imponerende nok sies serien å være en forløper til denne – det er altså rimelig å anta at skuespillerne, selv om de er 13 år eldre, skal spille enda yngre versjoner av sine rollefigurer.

Noe som sier litt om hvor absurd dette opplegget er.

Vi gleder oss uansett. Dessverre er filmen nå også fjernet fra amerikanske Netflix, men vi gjetter vel at den returnerer til tjenesten i god tid før seriepremieren.