En av nattens største Emmy-vinnere var BBC-serien «Sherlock». Overraskende nok, ettersom serien strengt tatt er britisk, og fordi den første sesongen som nå ble Emmy-hedret også er den svakeste hittil.

Både Benedict Cumberbatch og Martin Freeman kunne ta med seg statuer hjem for innsatsen som henholdsvis Sherlock Holmes og Dr. Watson (Freeman fikk imidlertid ikke noe statue for sin «Fargo»-innsats).

Men også seriens produsent Steven Moffat, vant en Emmy for beste manus for en mini-serie (som «Sherlock» merkelig nok sorterer under, alle sesongene til tross).

På bakrommet til Emmy-utdelingen kunne en fornøyd Moffat overfor THR røpe litt mer om hva vi kan forvente av sesong fire av «Sherlock».

Da vil vi også få vite hva i huleste som skjedde på slutten av tredje sesong – der en figur vi så bli drept tidligere i serien dukket opp i levende live (ringer det noen bjeller?).

– Vi har en plan om å toppe det hele – og jeg tror faktisk planen vår er knusende. Skuespillerne våre ble nærmerst oppløst i tårer da vi fortale dem om planen, sier Moffat, og fortsetter:

– For å være helt ærlig, så er Mark [Gatiss] og jeg svært spente på det som skal komme, mer spent enn vi noen gang før har vært på «Sherlock» … jeg tror vi kan toppe forrige sesong.

Bra!

Innspillingen av sesong fire skal gå i gang i januar, og blir vist først i 2016 – etter en bekreftet julespesial.