Joda, Rupert Grint er på vei til Norge og alt det der – men det er vel liten tvil om at det er Emma Watson/Hermione som spås den mest lysende karrieren nå som «Harry Potter»-filmene er unnagjort.

Hun har allerede takket ja til hovedrollen i Guillermo del Toros «Skjønnheten og udyret», skal spille David Yates‘ kommende «The Voice in My Head», og nå kommer også nyheten om at hun tar en ledende rolle i Sofia Coppolas kommende «The Bling Ring».

Virker som gode karrierevalg, dette her.

Sofia Coppola har jo vært flink til å jobbe med kvinnelige skuespillere tidligere, Scarlett Johansson var blant annet strålende i «Lost in Translation» mens «The Virgin Suicides» var et tidlig høydepunkt for Kirsten Dunst (som også spilte i «Marie Antoinette»).

«The Bling Ring» låter også som et spennende prosjekt. Filmen er basert på en sann historie om Hollywood Hills Burglar Bunch aka The Bling Ring, som skapte store overskrifter i kjendispressen i 2009.

Dette var en jentegjeng – ledet av «mesterhjernen» Rachel Lee – som begikk innbrudd i mange filmstjerners hjem, og visstnok fikk med seg store beløp i kontanter, smykker og andre verdisaker. Blant ofrene for innbruddene var Paris Hilton og Orlando Bloom.

Ifølge ABC News brukte tenåringene nettet aktivt for å karlegge hvor kjendisene bodde, og når de var ute på fest (de fikk også god informasjon om hvilke smykker som var ekstra verdifulle).

Da politiet gikk til aksjon fant de blant annet også skytevåpen og store mengder narkotika.

Det er likevel rimelig å forvente at Coppola ikke lager en streit krimhistorie av dette, men snarere bruker historien som et grunnlag i en mer eksperimentell film.