Emil Trier er en mann som må tåle mye forventninger på sine skuldre, bittelitt på grunn av sitt genetiske opphav (broren til Joachim), men mest fordi han gjennom tidligere arbeider (musikkvideoer for Torgny Amdam, skateboarddokumentaren «Brettkontroll» etc.) har gjort seg fortjent til det.

Nå er han aktuell med novellefilmen «High Point», som nylig ble vist under Kortfilmfestivalen i Grimstad.

En utrolig fin og ganske sår liten sak, som det sterkt anbefales at du får med deg under Øyakino i august hvis du befinner deg i hovedstaden da.

Filmen handler om Christian (Christian Rubeck), en vellykket ung mann som gjør karriere i New York. Han kommer hjem til Oslo for å ta med seg lillebroren Terje, som også skal ta utdanning i Unaiten.

Men Terjes planer går ikke nødvendigvis i den retningen, og før Christian rekker å snakke med ham stikker lillebroren av.

Sammen med gamlekompisen Erlend legger Christian ut på leit etter broren, og situasjonene og stedene han møter på veien vekker (tildels uønskede) minner om Christians egen oppvekst og relasjonene til folka han var mye sammen med.

highpoint

Som den egentlig fryktelig sterke scenen i starten av traileren, der en fyr som åpenbart plaget Christian mye i ungdommen forsøker å be om unnskyldning – fordi mobberen nå har fått barn, og skjønner mer av hvor jævlig han oppførte seg.

Om ikke Filters kompetanse på kortfilmer gjør deg overbevist (det er i så fall forståelig), kan vi jo alltids støtte oss på Mode Steinkjer i Dagsavisen som skrev følgende etter premieren i Grimstad:

– Trier skildrer på kjærlig vis ungdom og det unge voksne, og fanger på finurlig vis usikkerhet, maskefall og tildragelser. Christian Rubeck og Glenn Erland Tosterud leder flott an i et godt ensemble, i en film som har åpenbare slektskap med storebror Joachim Triers visjoner. Satt inn i en metasammenheng blir dermed «High Point» på flere vis et kraftfullt bilde på forholdet mellom to brødre som har funnet hvert sitt utgangspunkt for den videre veien inn det være seg livet eller karrieren.

Traileren plukket vi for øvrig først opp fra Kreativt Forum.

 

PS: David Skaufjord har skrevet manus til «High Point» sammen med Emil Trier. David skrev masse for Filter da vi startet opp – her er for eksempel en glitrende artikkel han skrev om Hollywood-selvhjelpsboka «Writing movies for fun and profit».