Det er ikke så altfor mange norske dramaserier som holder i flere sesonger, dessverre – til tross for at det gjentatte ganger er bevist at man trenger tid på å finne og finslipe tone og rytme.

Derfor er det veldig gledelig at TV 2 nå igangsetter en fjerde sesong av «Dag» (noe som da gjør serien til den lengstlevende norske dramaserien noensinne, ifølge TV 2). Så får seriens entusiastiske fans heller tåle at dette blir siste runde med samlivsterapeuten i Atle Antonsens skikkelse.

Innspillingen starter i onsdag til neste uke, og strekker seg over tre årstider. Når sesongen dukker opp på skjermen til neste år, vil det være cirka to år etter at sesong tre ble sendt.

– Vi har gravd, polert og vendt hver stein. Hver enkelt karakter har nå sin helt egen historie som kunne vært løftet ut som en egen serie. Vi kommer ikke til å gi oss før dette, for alle involverte, føles som det beste vi noensinne har gjort. Dette er siste kapittel i noe som har vært fantastisk for oss alle, sier regissør og manusforfatter  Øystein Karlsen ifølge en pressemelding TV 2 sendte ut for et par dager siden.

Atle Antonsen deler entusiasmen:

– Jeg har aldri noen gang, ikke engang med «Uti Vår Hage» med Bård og Harald, hatt et mer entusiastisk og dedikert publikum enn med «Dag». Og vi tar det alle mildt sagt personlig. Fordi prosjektet og «Dag» er helt personlig for meg. Det hele har vært en nytelse og en karrieremessig restart.

Uansett:

Produsentene søker i forbindelse med innspillingsstart etter en mann i 60-årene som er villig til å stille i speedo/tangatruse til en scene med Atle Antonsen og Agnes Kittelsen, som skal spilles inn onsdag 29. oktober.

Føler du deg kallet? Send en mail med bilde (iført truse?) til denne e-postadressen, så blir du eventuelt kontaktet hvis du er aktuell.

Samtlige tre sesonger av «Dag» ligger for øvrig ute på Netflix.