Nerdemessa Comic-Con er i gang i San Diego, full av filmtrailere, leketøy og diskusjonspaneler for nye tv-serier og filmer – og kreative opplevelser (kjent som «brand activation» på fagspråket) som skal hjelpe markedsføringen for nevnte filmer og tv-serier å nå helt inn til hjerterota på fans som strengt tatt allerede er hundre prosent ombord.

Der trailerne og diskusjonspanelene gjerne finner veien ut på nett okke som, er det gjerne opplevelsene som er ansvarlige for «der skulle du ha vøri»-følelsen i oss som befinner oss alle andre steder enn San Diego denne uka.

Så la oss herved stirre på dem med grønnøyd misunnelse.

Et par av opplevelsene minner en god del om de interaktive teateroppsetningene til kompaniet Punchdrunk, kjent for «Sleep No More» og «The Drowned Man», altomfattende fiktive verdener hvor publikum selv kan utforske kulisser og følge etter skuespillere som de ønsker.

Her er to opplevelser som ser ut til å ha hentet litt Punchdrunk-inspirasjon, begge filmet av LA Times:

«Westworld»-baren

Et mekka for «Westworld»-fans – men etter sigende ganske vanskelig å få adgang til.

Man starter i et lignende velkomstområde i serien og blir introdusert for et utvalg kostymer og skytevåpen.

Etter en personlighetstest får man utdelt enten en svart eller hvit hatt, og kan bevege seg videre til en western-bar hvor man kan prøve å finte ut skuespillere som later som om de er roboter som later som om de er mennesker.

Du kan se litt mer av baren i denne videoen fra Gizmodo:

«Blade Runner 2049»-gata

Apropos skuespillere som later som om de er roboter som later som om de er mennesker har folkene bak «Blade Runner»-oppfølgeren virkelig slått på stortromma under Comic-Con.

De har laget et eget lite neonbelyst gatehjørne hvor man kan møte folk fra fremtiden (komplett med gjennomsiktige paraplyer) og sette seg inn i en svevebil (som dessverre ikke ser ut til å sveve).

Jakte replikanter i VR kan man også gjøre.

Litt i samme liksom-virkelige sjanger finner vi også denne:

E Corp-banken til «Mr. Robot»

Gå i en bank, gjør banksysler, se bankreklame og skaff deg seriens nye valuta Ecoin som ifølge The Hollywood Reporter lar seg omsette i både svin og milkshake fra en BBQ-sjappe i nærheten.

Det finnes visstnok hint om den kommende sesongen her også, muligens i de gratis kjærlighetene på pinne.

Andre tv-serier har gått for et litt-av-alt-potpurri av opplevelser:

«The Walking Dead»-området

Slå baseball-blink med balltreet Lucille!

Spill «The Walking Dead»-pinball!

Beundre lateks-etterligninger av vandrende lik!

Unngå blikkontakt med zombiesminkede skuespiller-spirer som er så nært drømmen som de noen gang kommer!

Mountain Dew!

I det hele tatt. Sjølfies med tigeren Shiva er visstnok også en mulighet for dem som ennå henger med i zombie-såpa.

Vinter om sommeren med «Game of Thrones»

Blant etterligninger av kulisser og gratis vin finner man en opplevelse hvor man kan bekjempe hvite vandrere med plastsverd i et 360 graders video-rom og – selvsagt – sette stumpen på jerntronen for å ta nytt profilbilde til Facebook.

Artikkelforfatteren minner i all beskjedenhet om at alle tronene man finner rundt omkring på utstillinger kun er etterligninger.

Den ekte jerntronen har stått bom fast i tronhall-kulissene i Belfast siden den først ble bygget og ser (tilfeldigvis med artikkelforfatteren sittende i den) sånn ut:

Tenkte det var verdt å nevne.

Uansett, videre til noen av de andre unike bare-en-gang-i-livet-opplevelsene du og jeg og vi to automatisk har sagt fra oss ved å ikke kjøpe flybilletter til San Diego:

Bli viet (på ordentlig!) av Orlando Jones

FOTO: Skjermdump fra Instagram-bruker @hijean14

TV-kanalen Syfy står bak det triveligste stuntet under Comic-Con, i hvert fall om man tror på evig kjærlighet:

Et pop-up-kapell hvor man kan gifte seg på ordentlig.

Her finner man skuespiller Orlando Jones fra tv-serien «American Gods», som ifølge The Hollywood Reporter har blitt prest i The Universal Life Church (som anerkjenner alle religioner og tror «på det som er riktig») for å kunne vie par og fornye bryllupsløfter.

«Star Wars» vs. «Star Trek»-debatt

Den viktigste debatten noensinne ble arrangert i går og handlet om det evige spørsmålet:

«Star Wars» versus «Star Trek».

Et dilemma som debattantene måtte besvare var hva de ville valgt om de ble tvunget til å eliminere enten «Star Wars» eller «Star Trek» fra å noensinne ha eksistert.

Ifølge io9 dro «Mythbusters»-stjerna Adam Savage stemninga kraftig ned da han svarte «Star Trek» og begrunnet det slik:

– «Star Trek» luller deg inn i en falsk, positiv følelse av at verden kan bli en utopi. Nylige hendelser har bevist at det aldri vil skje. Det dystopiske blikket til «Star Wars» er langt mer realistisk og forbereder barna våre på fremtiden sin.

Au.

«Battlestar Galactica»-gjenforening

Og når vi først er inne på sci-fi-dystopier kan det nevnes at skaperne og skuespillerne fra «Battlestar Galactica» ble gjenforent, åtte år etter at de forlot skjermene våre.

Ifølge Variety handlet en del av panelet om måten serien tok opp dagsaktuelle samfunnsspørsmål, og spørsmålet om hva som ville vært annerledes om den ble laget i dag.

– En gal, ukvalifisert kaptein, svarte serieskaper Ronald D. Moore.

Til stor applaus.

Foto øverst i saken: Skjermdump av Gizmodos video fra «Westworld»-opplevelsen