Vi har vært nysgjerrige på hva slags film «norske» Haakon «Hawk» Østbye (som vokste opp på Nordstrand og Slemdal) nå produserer som sin første, etter at han ble kjent (og Oscar-nominert) etter manusjobbing på «Iron Man», «Children of Men» … og «Cowboys & Aliens».

Men (argh!): Vi har ikke fulgt godt nok med, og i dag kunne derfor Dagbladet dele de første detaljene om filmen «The Swimmer»:

På rollelista, ved siden av gode gamle Lance Henriksen («The Terminator», «Alien»), er også Agnes Kittelsen og Kristoffer Joner nå tilknyttet prosjektet. Ifølge IMDB er det «rumored» at Henriksen skal spille hovedrollen som «Oddvar», det samme gjelder Ben McKenzie («The O.C.»).

Filmen handler på overflaten (og delvis under vann, sikkert) om ekstremsvømmeren Richard Morgan. Hans jakt etter nye adrenalinkick fører ham til Norge, og der får han en telefon om at faren er døende.

– Jeg er glad for å få være en del av dette prosjektet, og det er flott for Norge og norsk filmbransje at slike prestisjeprosjekt blir lagd her, sier Agnes Kittelsen til Dagbladet.

Regissør Richard Fox og Agnes Kittelsen. Foto: Panorama Agency.

Filmen regisseres av amerikanske Richard Fox, som tidligere har jobbet som assisterende regissør på filmer som «Donnie Darko», «Sping Breakers» og «The Descendants». Medprodusent er Mark Fergus, som blant annet skrev «Iron Man» sammen med Østbye.

– Agnes har det håpet og den ekte godheten som er karakteren May. Hun er et ekstremt talent, og jeg gleder meg veldig til å jobbe sammen med henne, sier regissør Fox til Dagbladet.

Innspilling skal etter planen begynne til høsten, og deler av den vil foregå i Norge – resten spilles inn i USA.

– Norge er et sant utopia, alle burde fått muligheten til å oppleve det uendelig vakre landet. Jeg kan knapt vente med å dele dette vakre og rike landskapet med resten av verden gjennom «The Swimmer», sier Fox i en pressemelding.

Litt moro for oss her på berget er også at manusforfatteren til «The Swimmer» er norske Bård Ivar Engelsås, som tidligere blant annet vant prisen for beste kortfilm for «Flax» under den internasjonale kortfilmfestivalen i Milano i 2009 – der Ridley Scott og Rutger Hauer satt i juryen.