Før sommeren kunne vi fortelle om det neste prosjektet til «norske» Haakon «Hawk» Østbye, som tidligere har levert manusene til «Iron Man»«Children of Men» og «Cowboys & Aliens».

Østbye skal co-produsere amerikansknorske «The Swimmer», som handler om en fyr som liker å svømme lengder og steder vi andre trygt unngår.

Nå kan blant andre Broadwayworld.com fortelle at den amerikansknorske filmen nå er finansiert av det nyoppstartede produksjonsselskapet BiFrost Pictures, som også vil produsere filmen. Innspillingen vil dermed begynne i Norge neste sommer.

I hovedrollene finner vi fra amerikansk kant «The O.C»– og «Southland»-stjernen Ben McKenzie (og kanskje «Terminator»-skumling Lance Henriksen?), mens våre egne kjenninger Agnes Kittelsen og Kristoffer Joner også blir å se i filmen.

McKenzie skal spille ekstremsvømmeren Richard Morgan, som i sin stadige søken etter ekstreme utfordringer blir ført til den tidvis ugjestmilde naturen i Norge. Som om ikke svømmingen er tøff nok, får han også en telefon om at faren er døende.

«The Swimmer» er resultatet av et norsk-amerikansk filmsamarbeid som ble stiftet av Lisa Black og Brandi Savitt (som begge også produserer «The Swimmer») i samarbeid med de regionale filmfondene i Norge.

Prosjektet har hatt som mål å finne to-tre norske filmmanus som kan løftes fram for et internasjonalt samarbeid, og «The Swimmer»-forfatter Bård Ivar Engelsås var altså først gjennom nåløyet.

Filmen skal regisseres av amerikanske Richard Fox, som tidligere har jobbet som assisterende regissør på filmer som «Donnie Darko», «Sping Breakers» og «The Descendants».

Ekstremsvømming på film kan nok bli kult det – vi har allerede fått se fine scener fra «Strike Back»-skuespiller Robson Greenes våte eventyr: