10. april sparker Netflix i gang «Daredevil», den første av flere kommende serier laget i samarbeid med Marvel basert på deres superheltunivers.

Over 13 timeslange episoder skal vi følge historien om Matt Murdock (spilt av Charlie Cox), som til tross for at han er blind ikke bare klarer å passe godt på seg selv – men også alle andre.

På dagtid kjemper han mot urett som advokat, mens han på nattestid ikler seg Daredevil-habitten og går mer fysisk til verks i New Yorks Hell’s Kitchen.

Filter har i dag en eksklusiv norgespremiere på seriens aller første trailer, som du kan se her:

Marvel hviler som kjent ikke på sine laurbær. «Daredevil» er den første og kanskje mest kjente superhelten i det som etterhvert skal bli fire frittstående Netflix-serier skapt i samarbeid med Marvel. «A.K.A. Jessica Jones», «Iron Fist» og «Luke Cage» skal følge som perler på en snor – og når disse har gått vil alle møtes i serien «The Defenders».

dagtid

Heldigvis er det ikke hvem som helst som står bak «Daredevil»-kameraet: Showrunner er Steven S. DeKnight, som sammen med produsent makker Drew Goddard har lang fartstid fra blant annet «Buffy: the Vampire Slayer» og «Angel» – der de jobbet tett med «Avengers»-regissør og fan-favoritt Joss Whedon.

Goddard, som også har skrevet manus på de to første «Daredevil»-episodene, var også regissør og medmanusforfatter på den helt glimrende horrorhyllesten «The Cabin in the Woods» fra 2012. Dessuten skrev han «Cloverfield», som fikk endel oppmerksomhet i 2008 – og har skrevet manuset til den kommende Ridley Scott-filmen «The Martian», der Aksel Hennie blir å se mot blant andre Matt Damon (en film vi basert på boka gleder oss stort til).

daredevil

Basert på inntrykkene fra traileren har vi en temmlig mørk opplevelse i vente – naturlig nok, den blinde tematikken tatt i betraktning.

Forhåpentlig kan også Daredevil etter dette bli en litt mer relevant superhelt enn det Ben Affleck klarte å gjøre ham til i 2003-filmatiseringen?

I seriens øvrige roller finner vi:

Vincent D’Onofrio som Wilson Fisk
Rosario Dawson som Claire Temple
Deborah Ann Woll som Karen Page
Elden Henson som Foggy Nelson
Vondie Curtis Hall som Ben Ulrich
Scott Glenn som Stick
Ayelet Zurer som Vanessa Marianna
Bob Gunton som Leland Owlsey
Toby Leonard Moore som Wesley

Bonus: Om du trenger et godt podcast-tips som attpåtil er relevant til superkreftene Daredevil kan skilte med, kan vi anbefale den relativt ferske «Invisiblia» – som i episoden ved navn «Batman» forteller om en blind fyr som ikke bare klarer seg helt uten stokk eller hund, men alltpåtil går på tur i fjellet og sykler. Bare ved å klikke med tungen …