Ohoi, dette er spennende!

Etter det Filter erfarer planlegger NRK en større dramasatsning kalt «Nobel», med handling knyttet opp mot norsk krigføring i Afghanistan. Ifølge våre opplysninger skal serien bli et politisk konspirasjonsdrama, laget av mange av de samme folka som stod bak «Halvbroren».

Blant serieskaperne er regissør Per-Olav Sørensen (bildet øverst) og manusforfatterne Mette Bølstad («Kongen av Bastøy», «Den siste revejakta», «Halvbroren») og Stephen Uhlander.

Etter det Filter kjenner til er ikke castingprosessen fullført ennå, men en rekke skuespillere har vært inne på såkalt «boot camp» for å bli testet i rollene, en prosess som også ble gjennomført i forbindelse med den kommende NRK-serien «Kampen om tungtvannet».

Det er ikke kjent når serien kan komme på norske skjermer, men serien skal være nær et offisielt grønt lys nå etter flere år med utvikling. NRK ønsker ifølge våre opplysninger ti episoder i første omgang.

– Dette er ikke noe vi ønsker å si noe om foreløpig. Vi har mange prosjekter under utvikling, og det er mange brikker som må falle på plass før dette eventuelt kan bli noe av, sier Tone Rønning, NRKs ansvarlige for eksterne dramaproduksjoner, til Filter.

Hun avviser beskrivelsen av serien som et «politisk konspirasjonsdrama», men ønsker ikke å bidra til noen nærmere beskrivelse av prosjektet nå.

NRK er trolig avhengig av støtte fra Norsk filminstitutt for at tv-serien skal få et endelig grønt lys. Kommende «Kampen om tungtvannet» fikk for eksempel 11,7 millioner kroner i offentlig støtte før innspillingen kunne komme i gang.

Produksjonsselskapet Monster Scripted skal etter planen produsere «Nobel» for NRK.

– Dessverre har jeg ikke mulighet til å snakke om dette prosjektet per dags dato. Skulle prosjektet bli reelt tar jeg gjerne en prat med dere, skriver Håkon Briseid, daglig leder i Monster Scripted, i en sms til Filter.

Så får vi bare krysse pølsefingrene. Et originalt tv-serieprosjekt med politisk brodd vil jo i utgangspunktet være et fryktelig velkomment tilskudd til NRKs serierepertoar.