Vi er over middels glade i Marvels «Agents of Shield»-serie, og i morges kastet vi oss over klipp fra den kommende episoden som sendes i USA tirsdag.

Her var det en sekvens som fikk en stakkars norsk tv-journalist til å sette kaffen i halsen.

For har Marvel reist til Buskerud, Norge for å spille inn det siste kapittelet i deres stadig ekspanderende superheltunivers?

Her er det vi vet: I promoklippet ser vi et ungt par på tur i Trillemarka –  et av Norges største områder med sammenhengende gammelskog mellom hoveddalførene Sigdal og Numedal i Buskerud.

Paret snakker litt sånn Thor Heyerdahl-engelsk, et velkjent hollywoodtriks for å etablere nordmenn.

Mannen heter Jakob Nystrom og dama heter Petra Larsen, og dessuten møter vi ifølge IMDB en Lars og Bijorn (vi tipper det er en liten skrivefeil på sistnevnte).

I en lysning står et tre, som det unge paret selvfølgelig motorsager ned for så å finne en runestav skjult i stammen. Petra tar i staven og får en eller annen mystisk (og antakelig ond) kraft.

Det går i første omgang utover en fyr iført jakke med logo fra Statens naturoppsyn (!).

trillemarka1

Så, er episoden virkelig spilt inn i Trillemarka? Vi har sjekket litt, men har foreløpig ikke klart å få kontakt med noen som kan bekrefte innspilling i Norge.

Hege Jaren, forvalter for Trillemarka-Rollagsfjell naturreservat, ler godt når vi viser henne klippet og bildene, men hadde ikke hørt om saken før Filter ringte.

– Jeg må si de har vært grenseløst kreative med logobruk og alt, men Trillemarka-skiltet som vises i klippet er definitivt hjemmesnekra. Jeg ser imidlertid at de har tatt elementer fra Miljødirektoratets retningslinjer for nasjonalparklogoer, så de har gjort imponerende research, sier Jaren til Filter.

– Men du kan ikke se ut fra klippene om det er Trillemarka-skogen som er brukt?

– Nei, det kan jeg ikke si noe om. Men dette er uansett veldig artig, og at Trillemarka blir brukt er jo helt riktig i denne sammenhengen. Dette er Norges største barskogreservat, og vi har blant annet Nord-Europas eldste grantre. Så om det skulle være noe sted i Norge der ligger runestaver skjult i stammen, så må det være her, sier Jaren spøkefullt.

Også logoene til Statens naturoppsyn som er brukt i episoden ser ut til å være korrekte.

Så, tror vi egentlig at Marvel har vært i Norge i løpet av de siste månedene? Det er i hvert fall et faktum at «Agents of Shield»-crewet har vært i nærheten, i og med at de spilte inn scener til episode fire i Stockholm.

Episoden – titulert «The Well» – har også elementer som knytter den til Marvel-filmen «Thor: The Dark World», så forbindelsen til nordisk mytologi gjør i hvert fall valget av Norge relevant nok.

Viasat4 sender «Agents of Shield» her i Norge.

Her er hele forhåndstitten på episoden:

 

BONUS:

Den legendariske «X-Files»-episoden fra Lofoten:

Så galt kan det gå når amerikanske skuespillere prøver å snakke norsk: