Hvem skal regissere den neste Bond-filmen? Deadline skrev i natt at det meste tyder på at Sam Mendes  (som lagde «Skyfall») også kommer til å regissere den 24. filmen – til tross for at han opprinnelig trakk seg for et par måneder siden.

Andre medier har spekulert i navn som Christopher Nolan, Danny Boyle, Nicolas Winding Refn m.fl.

Men som en eksklusiv liten godbit kan Comoyo Filter avsløre at produksjonsselskapet Eon Productions også har vært i kontakt med en norsk regissør – nemlig Morten Tyldum («Hodejegerne», «Buddy»).

Dette bekrefter også Tyldum selv overfor Comoyo Filter:

– Jeg kan bekrefte at jeg har hatt et møte med Barbara Broccoli og Michael Wilson. De er fans av «Hodejegerne», og ville vite om jeg var tilgjengelig framover, samt at jeg skulle lese et manus.

– Noe mer vil jeg ikke kommentere om den saken, skriver Tyldum i en e-post.

Barbara Broccoli og Michael Wilson.

Etter den store internasjonale oppmerksomheten rundt «Hodejegerne», har Tyldum og familien etablert seg i Hollywood – og han har den siste tiden vært koblet til en rekke større filmprosjekter. Blant annet skal han etter planen regissere «The Imitation Game» om den britiske matematikeren og dataforskeren Alan Turin.

Nå skal det sies at sannsynligheten for at Tyldum får lage den neste Bond-filmen trolig ikke er veldig stor, siden Broccoli-familien høyst sannsynlig aller helst vil ha Mendes i registolen. Og at produsentene søkte bredt og snakket med mange kandidater da Mendes trakk seg fra Bond, er ikke så rart.

Men at en norsk regissør i det hele tatt blir vurdert som Bond-regissør er uansett utrolig gøy.

Det som også er interessant med uttalelsen fra Tyldum, er at det tydeligvis foreligger et manus til den nye Bond-filmen. Fra før av har det vært kjent at John Logan har jobbet med å ferdigstille en handlingsbeskrivelse, men det er helt ny informasjon at et manus (trolig et av de første utkastene, vel å merke) allerede er klart.

Barbara Broccoli og Michael Wilson har begge jobbet med Bond-filmene siden 1970-tallet og regnes å være blant Storbritannias fremste produsenter.

Tyldum er for øvrig ikke den første norske regissøren som har vært koblet til James Bond. I et intervju med Filmbonanza fortalte Nils Gaup at han takket nei til regi på James Bond en gang på 1990-tallet.

– Jeg fikk en forespørsel. Men akkurat da var James Bond veldig fjern for meg. Ikke den typen film det er i dag. Da var det mer en ironisk greie. James Bond er jo en industri, og den friheten du får der er minimal, sa Gaup til Filmbonanza.

Se for øvrig hvordan danske Nicolas Winding Refn svarte da han ble spurt om han var aktuell for den neste James Bond-filmen:

 

PS: «Hodejegerne» slo faktisk nettopp «Skyfall» da Empire Magazine delte ut sin publikumspris tidligere i år.