Youtube:

Se «Some Good News» med John Krasinski (kanal, 2020)

Skuespiller og regissør John Krasinski (Kjent fra bl.a. «The Office» og «A Quiet Place») har sett seg lei av at det bare er triste nyheter på TV – og har rett og slett laget sin egen nyhetskanal på Youtube kalt «Some Good News».

Det er faktisk få ting som er like koselig som å se John Krasinski snakke om hyggelige ting i drøye 20 minutter. Han får med seg gjester, deler ut gaver, og hvis du ikke gliser gjennom 80 prosent av episodene er du mest sannsynlig død på innsiden.

Det er ganske enkelt ingen grunn til å ikke se «Some Good News». Det er gratis, enormt hyggelig og episodene er korte nok til at du fint kan fortsette å runde Netflix etterpå.

Vil du heller se…

Vice-dokumentar? Se «The Cannibal Warlords of Liberia» (dokumentar, 2012)Dokumentaren er et godt eksempel på den oppsøkende journalistikken Vice først ble kjent for.

En norskregissert kortfilm? Se «Former Cult Member Hears Music For The First Time» (kortfilm, 2019). Kristoffer Borgli sin kortfilm ble blant annet plukket ut til Sundance og er verdt å bruke 12 minutter på.

Hjemmelaget gourmet-snacks? Se «Gourmet Makes» av Bon Appetit. I hver episode lager den supersympatiske kokken Claire Saffitz hjemmelagde varianter av godteri og snacks.

Netflix:

Se «Den siste dansen» (serie, 2020)

Only 90s kids will remember, men fra slutten av 80-tallet gikk Chicago Bulls fra å være et middelmådig basketlag til å bli et av de mest populære idrettslagene i verden. Scottie Pippen, Dennis Rodman og Michael Jordan var noen av planetens mest kjente personer.

Etter å ha dominert NBA ved å vinne ligaen 5 ganger på syv år, stod Chicago Bulls før 98-sesongen foran et veiskille. Daglig leder Jerry Krause er en forretningsmann som aldri har hørt regla «never change a winning team» og bestemmer seg for at laget trenger en revitalisering.

Ut må treneren og gamle spillere, noe som fører til at Bulls aldri blir det samme. Heldigvis for oss har et filmcrew dokumentert kaoset, konfliktene og oppturene. Vi har også skrevet en hel artikkel om serien, og den finner du her.

Vil du heller se…

En nydelig barnefilm? Se «Howl’s Moving Castle» (film, 2004). Studio Ghibli har sluppet alle filmene sine på Netflix og dette er en av de aller beste.

Fotball-feber? Se «Sunderland ‘Til I Die» sesong to (serie, 2020).Vi følger fotballklubben Sunderlands nedturer (og dem er det mange av) og oppturer etter å ha rykket ned to sesonger på rad.

Årets villeste serie? Se «Tiger King» (serie, 2020). En absurd historie om en gjeng gærne amerikanere som driver private dyrehager for store katter.

HBO:

Se «What We Do In The Shadows» sesong to (serie, 2019 – 2020)

Ny sesong av liksomdokumentaren om en gjeng vampyrer som deler en leilighet i svært lite vampyrvennlige omgivelser og sliter med å tilpasse seg en moderne livsstil.

I likhet med kultfilmen fra 2014 (med samme tittel) byr serien på et bokollektiv av udøde, flere hundre år gamle blodsugere med hver sine særegenheter og imponerende forhistorie.

De jakter på ofre, bærer pompøse kostymer og har lidenskapelig sex som vampyrer jo gjør – men som oss andre må de også bytte på å handle dagligvarer og gå ut med søpla. Her ligger kimen til mye absurd og knusktørr humor!

Vil du heller se…

En besnærende leiemorder? Se «Killing Eve» sesong tre (serie, 2018-2020). Serien er nå inne i sin tredje sesong og Villanelle er fortsatt en fascinerende karakter.

Vanskelighetene i et pusher-liv? Se «High Maintenance» sesong fire (serie, 2012-2020). En hasjselger møter mye rare folk på sin vei. Sånt blir det tv-drama av!

Kontrafaktisk historie? Se «The Plot Against America» (serie, 2020). Skaperne av «The Wire» fantaserer om hva som hadde skjedd dersom Roosevelt ikke ble president i 1940.

TV 2 Sumo:

Se «Madagaskar» (film, 2005)

Synes du Anders Hatlo er morsom som fortellerstemme i «4-stjerners middag» bør du sjekke ut skuespilllerveteranen i rollen som sjefspingvin med vrangforestillinger om egen storslagenhet.

Hans forsøk på styre sine artsfrender med militær disiplin er det som gjør «Madagaskar» hvassere enn den gjennomsnittlige familiefilmen fra de amerikanske animasjonsstudioene.

Premisset er serviett-enkelt: Dyr som er vant med å bli vartet opp i en dyrehage må klare seg på egenhånd i jungelen.

Det er langt fra nyskapende (noen vil til og med mene det er problematisk), men med en story som vet å ta sine krumspring ender dette med halvannen time der latterkulene kommer tett.

Vil du heller se…

Grøtkonk og storbudsjetts-feel good-eventyr? Se «Askeladden i Dovregubbens hall» (film, 2017). Folkeeventyrmoralen har fått en tidsriktig vri og historien har fått Ringenes Herre-proposjoner.

En drøy «barnefilm»? Se «Terkel i knipe» (film, 2004). En sort komedie med ett formål: å underholde deg (med gladvold, bannskap og drøye vitser).

Dinosaurer? Se «Jurassic Park» (film, 1993).  Dinosaur-DNA har gitt menneskeheten muligheten til å avle de forhistoriske dyrene. Slikt blir det opplevelsespark av, men en tropisk storm avdekker kritiske sikkerhetsproblemer.

Viaplay:

Se «Jumanji» (film, 1995)

Klassikeren «Jumanji» er endelig tilgjengelig for alle karantenefaste. Hvis du nå tenker, «Er det den med The Rock», er svaret nei og fy på deg!

Komikerlegenden Robin Williams spiller Alan Parish i denne helsprø og faktisk ganske skumle fantasy-filmen fra 1995. Som gutt finner Alan det urgamle brettspillet Jumanji, og fordi dette ikke er et normalt spill, blir han fanget i spillets jungel i 26 år. Hater når det skjer!

Heldigvis blir han sluppet fri av to søte foreldreløse som også synes at et støvete brettspill så umåtelig spennende ut. Ulempen er at de må fullføre spillrunden, og resultatet er at både elefanter, løver, krokodiller og en gal menneskejeger blir sluppet løs.

Vil du heller se…

Minnesota nice? Se «Fargo» (serie, 2014-2019). En saklig bra serie fra Cohen-brødrenes univers.

En filmklassiker? Se «Taxi Driver» (film, 1976). Martin Scorseses mesterverk tar oss sakte men sikkert nærmere Travis Bickles bristepunkt.

En knallbra barnefilm? Se «Up» (film, 2009). En gammel mann vil forlate den forferdelige daglige rutinen. Han fester titusener av ballonger til huset og flyr avgårde. Relaterbart nå om dagen, vil vi tro.

NRK:

Se «Hillary» (dokumentarserie, 2020).

En feministisk pioner som står rakrygget ved sin utro ektemanns side. En gudstro radikaler med bakgrunn fra det konservative Midtvesten.

En kald og kalkulerende kyniker – og et menneske som bærer følelsene utenpå blusen. En hardtarbeidende karrierepolitiker som aldri knuste det siste, store glasstaket – men som, for å sitere en av hennes mest minneverdige taler, ga det atten millioner sprekker.

Og (la oss være oppriktige): Dama som klarte å tape presidentembetet til en rallende, løgnaktig reality-stjerne.

Joda, uansett hvor du står i politikken må du være enig i at Hillary Rodham Clinton er en av de mest fascinerende skikkelsene på den globale scenen i vår tid. Denne fire timer lange dokuen er ikke hard i klypa mot sitt subjekt, men får henne til å åpne seg på en måte ingen egentlig har sett før. Helt obligatorisk for historisk interesserte og politisk orienterte tv-slaver!

Vil du heller se…

Tidenes spionserie? Se «Le Bureau» saison cinq (film, 2016). Femte sesongen begynner akkurat der vi avsluttet i fireren, med voldsom energi og sitrende spenning.

Påskekrim? Se «Tilståelsen» (serie, 2019). Basert på en ekte historie som utspilte seg i England mellom 2011 og 2016.

Lars Monsen med følelser? Se «Jens i Canada» (serie, 2020). Jens Kvernmo blir flydd til gokk i den canadiske villmarka for å leve ut guttedrømmen om å klare seg helt alene.

Setter du pris på våre tips og anbefalinger? 

Filter Film og TV har siden 01.04.2020 vært en tjeneste fra Filter Media Norge AS som lages utenfor redaksjonene, men innholdet er ikke styrt av avtaler med enkeltaktører. Alle våre dyktige skribenter har fått fritt spillerom til gi leserne sine beste strømmetips og disse er tilgjengelig på våre nettsider, i vårt nyhetsbrev eller i vår eminente chatbot! Dette er helt GRATIS. Men hvis du liker det du får, ber vi ydmykt om din støtte. 

Du kan bidra med en 15 kroners ukentlig donasjon, en uforpliktende valgfri donasjon eller få en rålekker Filter t-skjorte når du donerer 498 kroner. Din donasjon støtter også den viktige journalistikken som vår søsterpublikasjon Filter Nyheter står for. Donasjonen foregår i Vipps, krever ingen annen innlogging eller bruker, og er like enkel å sette opp som å kansellere.

Bare klikk på knappen under så blir det hele gjennomført.  Samtidig godtar du våre vilkår.

Vil du heller støtte oss med 498,- slik at du får en t-skjorte, velger du din størrelse her:

 

Ønsker du å donere ett større (eller mindre) beløp uten t-skjorte, kan du gjøre dette direkte i Vipps-appen. Velg «Send» og tast inn nummeret 514053 (eller søk opp Filter Media).

 

Happy streaming! / Gledelig strømming!