«Arvingane» (bildet) følger historien om de fire barna til en anerkjent billedkunstner, som etter hennes bortgang på fordele arven. Selvsagt er det mer komplisert enn at de tar en fjerdedel hver, og går hvert til sitt.

Serien var en umiddelbar suksess for DR1 i Danmark, og hadde svært gode seertall denne våren på NRK.

Nå blir det den siste serien til å ri bølgen av skandinavisk eksport til USA. Rettighetene for en engelskspråklig versjon har gått til Universal Cable Productions, som skal lage serien for USA (altså tv-kanalen). Det er Hollywood Reporter som melder dette.

Amerikansk tittel blir «The Legacy».

En av produsentene for serien blir Doug Liman, kjent som regissøren av «The Bourne Identity» (2002), «Mr. & Mrs. Smith» (2005) og denne sommerens Tom Cruise-blockbuster, «Edge of Tomorrow».

Han er allerede produsent av USA-seriene «Suits» og «Covert Affairs». Han vil ha med seg flere samarbeidspartnere fra disse seriene.

Nordiske serier selger som varmt hvetebrød nå for tiden. «The Killing» og «The Bridge» er bare to av mange eksempler på populære serier i USA som er nytolkninger av en skandinavisk original.

Vi snakket nylig med «The Bridge»-skaperen, som likevel sier han ikke er interessert i å lage en blåkopi.

– Jeg ville ikke være han fyren som bare lagde en dårligere versjon av «Broen», sa Elwood Reid til Filter.

Tiden vil vise om «The Legacy» blir en blåkopi og dårligere versjon av «Arvingane», eller om den nye serien klarer å stå på egne ben.