Det sier noe om effekten av å blande barne tv-elementer med ting man helst skal være godt voksen for å fordype seg i (og knapt nok da), at det er vanskelig å ikke i det minste knise litt av traileren til den kommende filmen «The Happytime Murders».

I filmen spiller Melissa McCarthy politietterforsker i en verden hvor mennesker og «The Muppet Show«/«Fragglene»/«Sesam stasjon»-aktige dukker lever side om side, og bare i løpet av denne korte snutten bannes, snortes og ejakuleres det over en lav sko.

Når det attpåtil er Brian Henson, sønn av de legendariske dukkemakerne og dukkeskuespillerne Jim og Jane Henson som regisserer, The Jim Henson Company som står bak og et plott om en seriemorder som går etter deltakerne i en fiktiv 80-tallsserie for barn, er det vel bare å heise flagget?

Vel, det har dukket opp et lite problem. Nemlig filmens tagline: No Sesame, All Street.

Den spiller selvsagt på «Sesame Street», den amerikanske originalversjonen som her hjemme ble til barne tv-klassikeren «Sesam stasjon». Og det er ikke en assosiasjon produksjonsselskapet Sesame Workshop – for øvrig en non-profit tilegnet trygg og pedagogisk underholdning for barn – er så glade for.

De har saksøkt «Happytime Murders»-produsentene for å «bevisst appropriere Sesame Street-merkevaren, og dennes tillit og goodwill, for å markedsføre en film med høy aldergrense via en voldelig og seksuelt eksplisitt trailer», ifølge The Wrap.

For at ikke en eller annen søvnig dommer i den føderale retten i New York skal misforstå alvorlighetsgraden, understrekes det i søksmålet at dukkene i reklamekampanjen er «eksplisitte, profane, narkotika-brukende, misogynistiske, voldelige, kopulerende og til og med ejakulerende». 

Sesame Workshop hevder å ha mottatt en rekke henvendelser fra rasende publikummere, som tror de har noe med filmen å gjøre, og dermed er dypt krenket over hva den over 50 år gamle stiftelsen har innlatt seg på.

Det virker imidlertid ikke som om filmprodusentene tar søksmålet veldig alvorlig. De har svart via en pressemelding som er stilet fra dukke-advokaten «Fred, Esq.», komplett med et uskapt bilde av vedkommende:

Her heter det at «vi elsket ideen å jobbe tett meed Brian Henson og Jim Henson Company for å fortelle den ukjente historien om livene Henson-dukkene lever når de ikke opptrer foran barn. «Happytime Murders» er det lykkelige resultatet av dette samarbeidet, og vi er svært fornøyd med responsen traileren har fått i målgruppa den er tenkt for. Selv om vi er skuffet over at Sesame Street ikke deler humoren er vi overbevist om at vi står på juridisk fast grunn».

Filmen kommer på kino i USA, Storbritannia og flere andre land, men dessverre ikke Norge, i august.