Ifølge GQ er 007-parfymen «den mest farlig sofistikerte duften i verden». Kanskje det. Men det er ikke på noen måte den eneste parfymen som er tilegnet en filmhelt.

James Bond har til og med fått en parfyme tilegnet seg tidligere – parfymehuset ABR Barlach lanserte en grotesk stygg rund blå flaske, en slags kule, i 1997. Parfymen kalte de kort og godt James Bond.

Diesels Only the Brave ble lagd i en Captain America-versjon og The Avengers har et eget cologne-sett med en egen duft for hver helt. SMASH! er Hulkens duft, en «kraftfull» lukt av eksotisk yuzu og grønn dragon. Worthy Cologne er dypt maskulin og «guddommelig». Selvfølgelig tilegnet Thor.

Wolverine og Superman har også parfymer, men rettet mot en yngre målgruppe (derfor selges de også som boblebad).

Det amerikanske selskapet Scent Story har gjort hele greia med fiktive karakterers dufter til en egen markedsidé. Først kom de ut med fire ulike versjoner av «24», der Go Dark er det morsomste navnet. De lukter såklart maskulint med hint av lær, cedertre og koriander.

Nå skal de også gjøre en «The Mentalist»-duft. Det har også tidligere gått rykter om en «Gossip Girl»-parfyme, men jeg tipper den ideen måtte droppes da Blake Lively lånte seg ut til Gucci Premiere og Leighton Meester til Vera Wangs «Lovestruck».

Batman har fått flere dufter gjennom årene. Feilen var at de først forsøkte å markedsføre disse til barn, da havnet de under radaren. Siden prøvde man på nytt ved å rette seg inn mot voksne fans, og gjøre lukten mer mandig.

Samtidig slapp man også en dameversjon, men disse ble ikke noen stor suksess.

I motsetning til 007-duften. Ifølge Daily Mail er nå «limited edition»-utgaven av 007-parfymen nå ute i sitt andre opplag, og på Harrod’s i London er den helt utsolgt.