«The Killing», den amerikanske utgaven av danske «Forbrydelsen», har vært med på en berg- og dalbanetur som en nesten har vært like spennende som serien i seg selv.

Etter to sesonger på den amerikanske kabelkanalen AMC ble det tidligere i år meldt at løpet var kjørt for serien. Til tross for gode kritikker og lovord underveis i førstesesongen, førte en unisont mislikt cliffhanger på slutten av første sesong til at mange hoppet av serien og aldri kom tilbake. Å vente i spenning er visst ikke noe for amerikanere.

Dermed steppet Netflix inn i arenaen med et ønske om å overta serien – akkurat slik de er i ferd med å gjøre med komiserien «Arrested Development». Alt tydet derfor på at serien likevel ville leve videre, om enn «bare» på nettet.

Men i en overraskende manøver har AMC nå ifølge Variety bestemt at serien likevel vil fortsette med en tredje sesong – på nettopp AMC. Kanalen er i samtaler med Netflix om en en lisensiseringsavtale, noe som mest sannsynlig vil sørge for at nettjenesten får eksklusiv tilgang på serien etter at den er sendt på tv. I bytte mot at Netflix bidrar med produksjonsmidler underveis i innspillingen, selvfølgelig.

Verken AMC eller Fox Television Studios vil bekrefte nyheten, men ifølge Variety har allerede showrunner Veena Sud («Cold Case») og produsentene Dawn Prestwich og Nicole Yorkin (som tidligere har samarbeidet på serier som «Judging Amy», «Chicago Hope» og «Carnivàle») allerede satt seg ned i skriverommet i forkant av en planlagt mai-premiere neste år.

Det er foreløpig ikke kjent hvem som skal spille i tredjeserien, men vi tar vel ikke veldig feil om vi tipper at skaperne ønsker å gi oss et gjensyn med Mireille Enos og svenske Joel Kinnaman – sistnevnte er i full gang med innspillingen av «RoboCop» i disse dager.

Oppdatering: Vår leser Stephen legger til dette: «Enos og Kinnaman er allerede låst inn for en ny sesong, ettersom de forsatt er under kontrakt hos Fox Television Studioes som produserer serien.»