Litt avhengig av hvor blendet du var av påskesola fikk du sannsynligvis med deg at HBO slapp en ny trailer for sesong to av «Westworld» skjærtorsdag.

Den gjorde jobben sin, den, med å minne oss om løse tråder fra førstesesongen, fyre opp forventningene til nye avsløringer og sprute litt blod til tonene av Nirvanas «Heart Shaped Box» i samme slengen.

Men «Westworld» ville ikke vært «Westworld» hvis ikke det var noe skjult hightech-mystikk involvert. Og akkurat som den første traileren hadde noen blinkende lys som kunne omsettes til en binær-kode som pekte vei til en nettside for selskapet bak den kunstige intelligensen serien handler om, var det også denne gangen en belønning til den som finstuderte bilde for bilde.

På en av kassene på stranda der vi ser rollefiguren Bernard (Jeffrey Wright) vandre i drømmen sin, er det nemlig en ny kode.

Den leder til en reklamefilm for Delos, selskapet vi nevnte i forrige avsnitt, og den fantastisk livnære teknologien de skaper. Bortsett fra (SPOILER!) at den ikke alltid virker så bra som den strengt tatt burde gjøre, når vi (tross alt!) har å gjøre med autonome roboter som kan håndtere såvel fremkomstmidler som våpen.

Derfor hakker og «glitcher» også Delos-videoen fælt, og avslører noen nanosekunder av det vi må anta er illevarslende nye vendinger i standingen mellom mann og maskin:

Serieskaperne Jonathan Nolan og Lisa Joy (eventuelt HBOs PR-apparat) hadde for øvrig en sabla bra aprilspøk på Delos-sidene, der de plutselig avslørte en rekke nye fornøyelsesparker i rekka som vi foreløpig vet inneholder westernparken Westworld og samuraiparken Shogunworld.

Dette inkluderte undervannsverdenen Hotlantis og en verden der du kan leve ut din indre drøm som rockestjerne («Drop tabs with Vicious, eat bats with Ozzy and axe your way through the garden of Guns ‘n Roses»), en verden der du kan leve som high school-student og en der du kan løpe med oksene som Ernest Hemingway. Bare tøys, altså:

PS: Forsiden på Delosdestinations.com viser fortsatt et digert bilde av Lysefjorden i Rogaland, så det er ikke en aprilspøk at vi i en senere sesong av scifi-serien kanskje vil se en viking-tematisert verden der de har gjenskapt en bit av Norge.