Hittil har vi visst om to kommende storprofilerte filmer om den avdøde Apple-gründeren Steve Jobs:

Opprinnelig skulle Ashton Kutchers Jobs-versjon i filmen «jOBS» hatt premiere nå 19. april, men den er ifølge Hollywood Reporter nå utsatt på ubestemt tid slik at distributøren skal få mer tid å markedsføre den på.

Dermed kommer kanskje premieredatoen nærmere den mer budsjetttunge versjonen som er ført i pennen av Aaron Sorkin, og godkjent av Apples medgründer Steve Wozniak. I filmen har Sorkin konsentrert seg om tre, avgjørende scener i Jobs’ liv:

Når to såpass svære filmer kjemper om sannheten om Jobs, tenkte gutta i humornettstedet Funny or Die at det jaggu måtte være plass til en Jobs-film som ikke tar så tungt på det med sannhetsgehalt og research.

Vi trodde først at det bare var tull, men tilsynelatende er filmen «iSteve» ifølge New York Times en realitet. Filmen var ment å være en biografisk parodi på nettopp biografilmene, og planen var at nettstedets første langfilm (på mellom 60 og 75 minutter) skulle publiseres på nettstedet 15. april – akkurat i tide til å gjøre narr av (nå utsatte) «jOBS».

I hovedrollen som Steve Jobs finner vi ingen ringere enn Justin Long. Han har spilt i filmer som «Die Hard 4.0»«New Girl» og «Dodgeball», men for Apple-entusiaster er han nok spesielt kjent fra reklamefilmene der han spilte nettopp en Mac:

Når sant skal sies, så er jo Long perfekt i rollen som en litt ironisk variant av Jobs?

Som du kan se av plakaten over, er det ikke så farlig å være den definitive Jobs-filmen, så lenge man er først:

– I sann internettånd er ikke filmen basert på så veldig mye research – hovedsakelig besto den av å skumlese Wikipedia-siden om Steve Jobs. Det er veldig tøysete, men filmen dekker i hvert fall hele livet hans, sier Ryan Perez, som skrev det 81 sider lange filmmanuset på tre dager, og spilte inn hele filmen på bare fem dager.

– Vi lekte oss med ideen om å lage en falsk Steve Jobs-trailer, og som så ofte skjer i en skrivestue eskalerte ideen, forteller produsent Allison Hord, som tidligere har stått for videoserien «You’re So Hot» med Dave Franco og Christopher Mintz-Plasse.