OK, beklager teasete tittel. Men hvis det noen gang er passende, er det nå.

For Patrik Syversen altså, for en fyr. Går fra skrekkfilm til kunstfilm som om det er ingens business. Lager komedie med «Hjelp…» i tittelen det ene øyeblikket og bånnseriøst relasjonsdrama det neste.

Og nå regisserer han – wait for it – «Dragonheart 4».

Sword & sorcery

Syversen har laget film på amerikansk før, indie-splatteren «Prowl» i 2010. Men denne er det Universal som står bak (sammen med rumenske Castel Film, filmen skytes i Romania mens du leser dette).

– Det er i utgangspunktet en amerikansk studioproduksjon. De amerikanske studioene kikker aktivt etter norske regissører om dagen, etter det folk som Morten Tyldum, Tommy Wirkola, Joachim Rønning og Espen Sandberg har gjort. Det å være norsk er blitt et pluss, sier Syversens norske produsent Fredrik Pryser.

Dragonheart-franchisen ligger trygt innenfor sword-and-sorcerysjangeren og startet i 1996 med Dennis Quaid i hovedrollen som ridder og Sean Connery som stemmen til dragen Draco.

I oppfølgerne, som gikk rett på video i 2000 og 2015, overtok Ben Kingsley jobben med å voice dragen. Likevel må vel dette sies å være en forholdsvis usnobbete prosjekt for en filmskaper som åpenbart ikke mangler kunstneriske ambisjoner.

Hvem som spiller i «Dragonheart 4» (eller noe som helst annet om filmen) vet vi ikke. Men når vi tar en kikk på instagrammen Marte Germaine Christensen, som jobbet med Syversen både i «Hjelp, vi er i filmbransjen» og «Det som en gang var» får vi en liten mistanke…

Finally get to unleash my inner viking warrioress!! ⚔

A photo posted by Marte Germaine Christensen (@martegermaine) on