I «Her er Harold», som har premiere 31. oktober, spiller  Bjørn Sundquist spiller en aldrende møbelhandler ved navn Harold Lunde.

Han blir nødt til å slå livsverket sitt konkurs etter at IKEA åpner Nordens største varehus tvers over gata for møbelbutikken hans i Åsane.

– Og derfor bestemmer han seg for å reise til Älmhult i Sverige for å kidnappe IKEA-gründer Ingvar Kamprad, fortalte filmens produsent Maria Ekerhovd til Filter tidligere i år.

– Han tar seg faen på at IKEA skal slippe unna med dette. Det er en vill idé som jeg tror alle kan relatere seg til og synes er gøy – alle i hele verden har jo et forhold til IKEA, et blandet forhold til IKEA.

Nå er den første fulle traileren til «Her er Harold» ute, der vi får glimt av hvordan det hele går for seg på Harolds hevntokt.

Produsent Ekerhovd og regissør og manusforfatter Gunnar Vikene («Vegas»«Himmelfall») fant historien om Harold i Frode Gryttens romansamling «Saganatt».

Hun beskriver filmrettighetene som en sjanse hun grep så snart hun kunne. Og Bjørn Sundquist kom med fra «Jernanger», en film hun også produserte.

Bjørn er en skuespiller med et enormt register – etter min oppfatning en av de beste vi har – men han gjør jo akkurat denne typen roller med bravur da, det er ikke til å stikke under stol, sier hun om filmens bitre hovedperson.

IKEA-grunnleggeren Ingvar Kamprad spilles av Björn Granath.

– Han spiller mer ideen om en ekte person – den Ingvar Kamprad vi kjenner, og den Frode har diktet inn i boken. Det meste av det Kamprad sier i filmen og boken er jo ting som han har sagt i tv-intervju og Youtube-klipp og sånt, sier produsenten.

Og til Harolds store ergrelse, virker det som om Kamprad ser på kidnappingen som en mulighet for PR …