Dum som jeg var, så jeg «IT» i litt for ung alder, og har senere aldri hatt et spesielt sunt forhold til klovner. Hjelper sikkert ikke at de fleste klovner i det virkelige livet er creeps, heller.

Sånn her så det ut da Tim Curry spilte den demoniske klovnen Pennywise i den tv-produserte, todelte skrekkfilmen fra 1990:

Det var kanskje skrekk som fungerte godt nok til å vinne en Emmy i 1990, men muligens kan det hele virke en smule datert i 2012?

Noen må i hvert fall ha tenkt i de baner, ettersom de nå er i god gang med å lage en ny filmversjon av den over tusen sider lange King-romanen fra 1986.

Ifølge Hollywood Reporter er det Cary Fukunaga som står i spissen for nyinspillingen, som både regissør og manusforfatter (det siste i samarbeid med Chase Palmer, som også gjorde «Dune» om fra bok til filmmanus).

Fukunuga, som sto bak fjorårets «Jane Eyre»-filmatisering, ser seg nødt til å gjøre som i originalen – dele den omfattende historien inn i to filmer. Det passer egentlig bra med hvordan historien er oppbygd, delt over to forskjellige tidsepoker.

I den første delen følger vi en ungdomsgjeng, The Losers Club, som på slutten av 50-tallet støter på en demonisk livsform fra en annen dimensjon. Denne kan endre form for å lette jakten på (eller skremme livskiten av) sine ofre. Visstnok hjelper det å framstå som en småsadistisk krysning mellom Bozo og Ronald McDonald for å lokke til seg barn. Jeg hadde nok skygget banen.

På ganske fantasifullt og fryktelig vis klarer ungene å ta livet av demonen – tror de, i hvert fall. Når den likevel dukker opp mange år senere, kommer de på pakten de inngikk om å samles igjen om det skulle bli nødvendig. Og dermed starter terroren på nytt, denne gangen med de nå voksne medlemmene av The Losers Club.

Fukunaga vant prisen for beste regi for sin første langfilm «Sin Nombre» på Sundance-festivalen i 2009, og er nå i full gang med den lovende HBO-serien «True Detective» med Woody Harrelson og Matthew McConaughey i hovedrollene. Når den nye versjonen av «IT» blir ferdig, er dermed litt i det blå, kan det virke som.