Uten å spoile for mye kan vi vel omtale at forrige (tredje) episode av NRK-serien «Mammon» klinte til med en brå tvist i handlingen og avsluttet med en god, gammel cliffhanger. Du som har sett det veit hva vi snakker om.

Nå viser det seg at grepet fungerte, og at en stor andel av seerne ikke kunne vente lenger enn høyst nødvendig for å få med seg fortsettelsen. Direkte-seeingen av serien bykset nemlig opp fra 518 000 forrige søndag til hele 692 000 i går, viser tall Filter film og tv har fått fra NRK.

Det til tross for at serieskaper Gjermund S. Eriksen selv satt og bet negler for hvordan den fjerde episoden ville bli tatt imot i markedet. Den var nemlig programmert inn etter «Kongepar i 25 år», festforestillingen til ære for Harald og Sonjas jubileum, noe serieskaperen åpenbart ikke mener var helt optimalt for spenningsserien:

692 000 live-seere er soleklart bestenotering så langt for sesongen, som i forhold til den første sesongen i 2014 åpnet med litt skuffende tall nyttårshelga (selv om opptaksseeing, repriser og nett-tv har pyntet betraktelig på det hele).

Så langt har rundt 50 000 sett reprisesendingene, rundt 175 000 sett i opptak og rundt 90 000 fulgt med på nett (tallene varierer litt fra uke til uke).