Lever vi et samfunn som er livredd for kvinnelig seksualitet?

Hjelp, ikke spør meg.

Men Evan Rachel Wood mener sterkt om saken. Den 26 år gamle skuespilleren tok til Twitter tidligere i dag, etter at hun oppdaget at produsenten bak hennes nyeste film – «The Necessary Death of Charlie Countryman» – hadde klippet bort en scene der Shia LaBeoufs karakter gir hennes karakter oralsex.

shia12121

Scenen ble angivelig tatt bort etter indirekte press fra Motion Picture Association of America (MPAA), som truet med å gi filmen høyeste aldersgrense (NC-17) – noe som ville begrenset filmens kommersielle potensial betraktelig.

Ohoi.

Dette visste vi ikke så altfor mye om fra før, men litt googleresearch (den beste researchen) viser faktisk at MPAA ser ut til å slå urimelig hardt ned på cunnilingus (ja, jeg måtte også google hvordan det staves).

For eksempel fikk Derek Cianfrances «Blue Valentine» også høyeste aldersgrense på grunn av Ryan Goslings tungeevner:

Harvey Weinstein ble rasende på grunn av den strenge sensuren, og påpekte det absurde i at «Blue Valentine» ble gitt en strengere sensur enn «Piranha 3D», der en morderfisk tygger av en penis og spiser den.

piranha

Timingen for utspillet til Evan Rachel Wood er forsåvidt interessant, siden det sammenfaller med at «Blå er den varmeste fargen» går på kino over store deler av verden, og i den filmen har det ikke vært mangelen på kvinnelig oralsex som har vært det store samtaleemnet, for å si det slik.

Samtidig er jo dette en fransk arthousefilm, må vite. Og også den fikk jo SÅKLART høyeste aldersgrense i USA (15 år i Norge).

Dessuten mente jo forfatteren av tegneserien filmen bygger på at sexscenene utelukkende var satt opp for å tilfredsstille et mannlig blikk.

Er du spesielt interessert i temaet (det antar vi at du er) anbefales The Guardians artikkel «Why is oral sex hard for Hollywood?» og Madeleine Holdens essay «Eat It Up and Lay Wit It: Hip Hop, Cunnilingus and Morality in Entertainment» – om hvordan hip hop-kulturens holdning til oralsex endret seg med Lil’ Wayne.

Åpenbar bonus, forresten:

LES OGSÅ:

Se lesbiske jenter gi sine reaksjoner på sexscenene i «Blå er den varmeste fargen»

blaa-960x540