En tegnefilm om Morgan Kane som skulle koste mellom 20 og 30 millioner kroner? Med samme grad av vold og sex som man finner i bøkene til Kjell Hallbing? Laget av Maipo, selskapet bak «Elling»-filmene, «Svein og rotta» og «Sykt lykkelig»?

Hele prosjektet låt jo unektelig litt snålt da det ble kjent for tre år siden, men vi som med skrekkblandet fryd håpet at dette kom til å bli noe av har en skuffelsens dag i dag.

Ifølge Dagens Næringsliv har Maipo nemlig satt en stopper for filmen.

– Prosjektet kom aldri lenger enn til utviklingen av et manus. Vi la ned prosjektet da vi følte at vi ikke fikk manuset til å stå. Det er ikke uvanlig at filmprosjekter blir lagt ned etter en viss tid, sier produsent Synnøve Hørsdal til Dagens Næringsliv.

Rasmus A. Sivertsen skulle regissere filmen, men han forteller til DN at prosjektet ble lagt dødt allerede i fjor sommer.

– Vi kom så langt at vi fikk laget en animasjonsfigur av Morgan Kane som trekker kjapt, sier Sivertsen.

Dette er ikke første gang at noen har villet lage film av Morgan Kane-bøkene, og det blir heller ikke den siste.

I West Hollywood sitter nemlig norskættede Ryan Wiik (30) og planlegger innspillingen av hele tre spillefilmer om Kane. Innspillingen av første film – titulert «Morgan Kane – the Legend Begins» skal etter planen i gang denne våren.

Wiik driver selskapet WR Films, der bransjeveteraner fra blant annet  Warner Brothers og Paramount sitter i styret. Får Wiik det som han vil blir det en kjent skuespiller i hovedrollen og en erfaren regissør i førersetet. Variety rapporterte først om prosjektet i mai i fjor, men ingen skuespillere er så langt offentliggjort.

Overfor Hamar Dagblad kunne imidlertid Wiik seint i januar fortelle at ting går etter planen.

– Vi fikk mye god omtale i amerikansk og norsk presse, med blant annet oppslag i New York Times og forsiden i Variety. Nå har vi utviklet prosjektet ved at filmmanuset er klart og en regissør sitter klar og venter på opptaksstarten til våren, sa 30-åringen.

WR Films har også e-bokrettighetene til Morgan Kane, og selger bøkene til et amerikansk publikum gjennom denne hjemmesiden.