I føljetongen «kinopublikum bryr seg ikke om filmkritere» kommer nå nyheten om at «Teenage Mutant Ninja Turtles» gjør det svært godt på kino.

Filmen, en ny Michael Bay-produsert versjon av det tegneseriebaserte 80- og 90-tallsfenomenet, ble slik mange ventet ikke spesielt godt tatt imot av filmkritikere. Filmen har i skrivende stund et norsk kritikersnitt på terningkast tre, mens publikum her til lands har i snitt har gitt terningkast seks.

bilde

I USA gikk likevel «TMNT» rett til topps på kinolistene med anslagsvis 65 millioner innspilte dollar, mens den i Norge la seg på en pen tredjeplass med nesten 20.000 besøkende – etter «Guardians of the Galaxy» og «Hercules», som fortsatt ligger svært jevnt etter forrige ukes rekordåpning.

Dette til tross for at kinokrangelen mellom UiP og Oslo Kino fortsetter i hovedstaden, med det resultat at «TMNT» bare vises på Cinemateket.

Dette ble filmselskapet Paramount såpass fornøyde med, at de ifølge Variety like gjerne ga grønt lys for en oppfølger i løpet av åpningshelgen.

Den nye filmen er planlagt lansert allerede 3. juni 2016, fortsatt med Michael Bay som produsent.

Ifølge bransjeanalytikere kan nostalgi være en medvirkende faktor til de gode tallene. I USA var det hovedsakelig to publikumsgrupper som så filmen: Yngre kinogjengere og folk oppi tjueåra som husker tegneseriene, tv-seriene, filmene og ikke minst lekene fra sin egen barndom.

– Mye av det handlet om nostalgi. En hel generasjon har følelser for disse figurene, sier analytiker Paul Dergarabedian til Variety.