De fleste kjenner kanskje Joe Manganiello best som den muskuløse varulven Alcide i HBO-serien «True Blood» eller for rollen som stripperen Big Dick Richie i «Magic Mike».

Nå er den strippende varulven imidlertid i ferd med å debutere som regissør.

I dokumentaren «La Bare» har Manganiello fordypet seg i miljøet rundt den populære mannlige strippeklubben La Bare i Dallas.

Ikke helt uten problemer, skal man tro Manganiello selv, som har sendt en uttalelse til Vulture.

– Kort tid etter at vi var ferdige med filminga var det band som trakk låtene sine fra filmen til tross for at platelselskapet deres protesterte. Plakaten vår ble bannlyst fra busstopp og reklameskilt for å være for vovet. Og så kom ventetida på aldersgrensa fra MPAA.

Manganiello tolker motstanden som at han har funnet et materiale som er nytt og sjokkerende.

– Med «Magic Mike» skrapa vi bare overflata. Med «La Bare» hadde jeg muligheten til å gå i dybden av denne merkelige og provoserende verdenen, skriver skuespilleren og tilføyer:

– Jeg kan helt ærlig si at dette er det siste emnet jeg trodde regidebuten min skulel handle om.

Traileren til filmen åpner med en strippeduo som kommer på hjemmebesøk til en jentefest (ikke helt ulikt traileren til «Magic Mike»), og viser deretter frem alle de krølla dollarsedlene og oljede brystkassene man forventer, sammen med sjarmerende observasjoner som at:

– Menn er som en mikrobølgeovn, kvinner er som en ovn. Vi trenger forvarming.

Filmen har imidlertid også en dystrere side. Høsten 2012 ble nemlig en av klubbens dansere, familiefaren Ruben «Angelo» Riguero, skutt og drept på parkeringsplassen utenfor klubben.

I filmen omtales han som «den ekte Magic Mike».

«La Bare» er ikke den eneste filmen på vei som tar for seg drap i strippeverdenen.

Nylig ble det kjent at Ben Stiller vurderer å spille en av hovedrollene i Alan Ball-filmen «I Am Chippendales», basert på historien om Chippendales-grunnleggeren Somen Banerjee.

Før han døde hadde Banerjee rukket å ta de mannlige stripperne sine verden rundt og tjene seg rik, men samtidig hadde han forsøkt å sette fyr på flere konkurrerende strippeklubber og hyrt inn en leiemorder for å drepe tre tidligere Chippendales-dansere som nå var i Adonis, en konkurrerende trupp.

Når det gjelder Joe Manganiello er han foruten strippedokumentaren snart også aktuell som varulven Alcide igjen, idet siste sesong av «True Blood» (som ser ut til å dra en «The Walking Dead»-vri) sparker i gang 22. juni.