Drap, ildspåsettelser og velkoreograferte muskler: Nå vurderer Ben Stiller å spille i Alan Balls Chippendales-film
Da 47 år gamle Somen «Steve» Banerjee, mannen bak Chippendales, ble funnet død på cella si 24. oktober 1994 var det slutten på en lang og bisarr fortelling.
Før han døde hadde Banerjee rukket å ta de mannlige stripperne sine verden rundt og tjene seg rik, men samtidig hadde han forsøkt å sette fyr på flere konkurrerende strippeklubber og hyrt inn en leiemorder for å drepe tre tidligere Chippendales-dansere som nå var i Adonis, en konkurrerende trupp.
Det er med andre ord mye å ta av nå som Alan Ball, best kjent for å ha skapt seriesukssessene «Six Feet Under» og «True Blood», er i ferd med å filmatisere historien om de dansende kjøttkakene.
Filmen har fått tittelen «I Am Chippendales», og Variety melder nå at regissøren er i ferd med å sikre seg Ben Stiller i en sentral rolle som koreograf Nick De Noia.
De Noia var mannen som på starten av 80-tallet hjalp Banerjee å utvikle Chippendales-ideen, og som sto bak det opprinnelige sceneshowet deres.
Rekruttene fant han ved å invitere muskuløse kjekkaser på stranda til et danseshow som skulle gå hver kveld på Banerjees bar Chippendale’s i Los Angeles, et lokale den indiskfødte forretningsmannen hadde kjøpt noen år tidligere.
Chippendales-konseptet, døpt etter stolene til baren, tok kjapt av, og forestillingene ble utvidet både til New York og flere steder i Europa.
De Noia røk etter hvert uklar med Banerjee, og i 1987 ble koreografen skutt på kontoret sitt av en ukjent gjerningsmann.
Chippendales-suksessen fortsatte imidlertid, selv om Banerjee og partnerne hans stadig var i juridiske konflikter med selskaper de mente hadde kopiert ideen deres.
Det viste seg etter hvert at disse konfliktene strakk seg langt utenfor rettsalene. I 1991 ble FBI ifølge The Independent kontaktet av en mann som hevdet å ha blitt leid inn for å reise til London og forgifte tre medlemmer av Adonis med cyanid.
I stedet endte det med at Banerjee to år senere ble arrestert. I bytte mot redusert straff (26 år) innrømmet han både brannstiftelsene og å ha leid inn leiemordere.
Innrømmelsen inkluderte også delaktighet i drapet på De Noia.
Ifølge Los Angeles Times ble Banerjee imidlertid funnet død i cella si før han formelt kunne bli idømt straffen.
Alan Ball er ikke den første som filmatiserer historien om Banerjee og de mannlige stripperne hans.
I tv-filmen «The Chippendales Murder» fra 2000 er det ingen ringere enn Naveen Andrews (Sayid fra «Lost») som spiller Banerjee, uten at denne utgaven av fortellingen ser ut til å ha skapt særlig store bølger.
Alan Ball-versjonen er basert på en bok av Rodney Sheldon, og ifølge Filmstalker var nå avdøde Tony Scott tidligere knyttet til prosjektet.
Chippendales eksisterer forøvrig ennå, blant annet med et show på Las Vegas-casinoet Rio, og kan i år feire sitt 35-årsjubileum.