«Dragonriders of Pern» er en science fiction/fantasy-serie som Anne McCaffrey begynte på midt på 60-tallet. Det kommer stadig ut bøker, nå skrevet av- eller i samarbeid med sønnen Todd.

Warner Bros. leter stadig etter den neste store fantasy-sukessen, og har sikret seg rettighetene til å filmatisere bokserien, skriver Deadline. Det gir dem 22 bøker med kildemateriale.

Den første boka kom allerede i 1968, og handler om en gruppe krigere som flyr på digre, intelligente, ildsprutende drager. De må redde planeten sin – Pern, altså – fra å bli infisert av giftige sporer fra en rød stjerne som er i ferd med å passere.

Ifølge Wikipedia har Pern et middelalder-aktig samfunn komplett med fyrster og skalder, men også med innslag av moderne teknologi. Samfunnet er inndelt i ulike folkeslag, inkludert Weyr-folket med deres drageridere.

Warner Bros. er studioet bak flere av de største fantasy-filmene i senere år, inkludert «Harry Potter» og «Hobbiten».

Vinterens «Hobbiten: Femhærerslaget» markerer slutten på deres J.R.R. Tolkien-eventyr. De har prøvd å få tak i rettighetene til resten av Tolkiens verker, men uten hell.

De gir derimot ikke slipp på «Harry Potter»-lisensen. Ikke bare kommer filmene om «Fabeldyr og hvor de er å finne», men blant andre Variety rapporter i dag at studioet har opprettet en avdeling for å videreutvikle merkevaren.

Samtidig leter de åpenbart også etter kandidater til å etter hvert ta over stafettpinnen.