I forrige uke fortalte serieskaperne David Benioff og David Weiss at de bare planlegger tre-fire sesonger til av «Game of Thrones», men kan historien også rundes av med en storfilm?

Forfatter George R. R. Martin, mannen som har skrevet bøkene serien er basert på, ser ut til å ønske seg det.

I et intervju Martin gjorde med The Hollywood Reporter i forbindelse med premierefesten for sesong fire, fortalte han at historien kanskje må bevege seg til et annet format for å kunne avsluttes på en ordentlig måte.

– Alt avhenger jo av hvor lenge serien går. I sju år? Åtte? Eller ti? Historien vokser i omfang, forklarer forfatteren.

george

Og da er det ikke sikkert at et tv-busjett holder, selv om «Game of Thrones» er en av verdens dyreste serier med et antatt produksjonsbudsjett på drøyt 36 millioner kroner per episode.

– Det kan hende vi trenger en spillefilm for å klare det, med et budsjett for en spillefilm – cirka 100 millioner dollar for to timer. De dragene blir virkelig svære, skjønner du.

Ifølge The Hollywood Reporter vurderer Warner Bros. Pictures, filmstudioet som har felles eier med HBO, nå også å gjøre spillefilm av «Tales of Dunk and Egg» – novelleserien som foregår i Westeros 90 år før handlingen i «Game of Thrones».

– Jeg har skrevet tre noveller allerede, og har et dusin til planlagt, forteller Martin til The Hollywood Reporter, og vil nok med det irritere på seg ytterligere fans som mener forfatteren bør konsentrere seg om å fullføre «En sang om is og ild»-bokserien (som ligger til grunn for «Game of Thrones»).

Hele seks år tok det mellom bok fire og fem, og den sjette og nest siste boka i serien – titulert «The Winds of Winter» – kommer tidligst til neste år. Dermed er det stor sjanse for at tv-serien tar igjen bøkene om ikke Martin får opp farten.

Om Warner Bros.og HBO vil være villige til å betale 100 millioner dollar for en «Game of Thrones»-film er for øvrig helt i det blå, men Warner har  flere ganger gjort spillefilm av figurer fra HBOs serieunivers.

Blant annet har de produsert to spillefilmer fra «Sex og singelliv», mens en film basert på tv-serien «Entourage» er underveis.