Det har vært kjent en stund at Ulrik Imtiaz Rolfsen («Izzat», «Taxi», ytringsfrihetshelt) har reist til Manchester for å regissere de to siste episodene i en kommende BBC-serie i fire deler basert på krimbøkene til Mark Billingham.

Nordmannen skal nærmere bestemt filmatisere romanen «In the Dark» fra 2008, der Billinghams mest kjente gjennomgangsfigur – detektiven Tom Thorne – spiller en tilbaketrukket rolle til fordel for en kvinnelig hovedperson.

Nå har den britiske statskringkasteren offentliggjort skuespillerensemblet for serien, og der finner vi blant annet svenskbritiske MyAnna Buring, kjent fra «Downton Abbey» og «Dag» (som forøvrig kan få en amerikansk remake, etter at rettighetene har landet hos Lionsgate).

Buring figurerte også i den første «Twilight»-filmen og har vært sentral i den britiske periodekrimmen «Ripper Street» siden 2012.

Den andre høyprofilerte skuespilleren Rolfsen skal instruere i serien er Ben Batt, som har spilt i seriene «The Go Between», «Shameless», «From Darkness» samt den første «Captain America»-filmen.

Tematikken er ikke helt fremmed for regissøren – «In the Dark» har et bakteppe med sosiale problemer blant innvandrere i og voldelige ungdomsgjenger i London, selv om handlingen slik vi forstår det er flyttet til Manchester i serien.

Blir det påskekrimmen på NRK neste år, kanskje?