Omstendighetene rundt forrige ukes VANNSKANDALE er fremdeles noe uklare, men for deg som ikke fikk med deg saken: ITV postet i forrige uke et nytt bilde som skulle promotere kommende sesong fem av «Downton Abbey».

Problemet var bare at noen i PR-avdelingen hadde tabbet seg ut, og «glemt» å retusjere vekk en vannflaske som stod på peishylla bak Hugh Bonneville og Laura Carmichael som Earl of Grantham og Lady Edith.

vann

Vann på plast dukket ikke opp i England før på 1960-tallet. Oj, tabbe! Og internett har som kjent ikke for vane å la tabber passere uten å lage en hel masse støy.

Her er noen varianter av bildet som det vi antar er helt vanlig oppegående sjeler har brukt verdifulle Photoshop-timer på å lage:

dow3

Tommel opp for Google Glass!

dow2

dow1

«Downton Abbey»-produsentene har hatt noen dagers tenkepause for å finne ut hvordan de skulle bruke all denne oppmerksomheten til noe litt konstruktivt, og kom i helgen opp med svaret.

Et nytt bilde!

downton

Denne gangen har alle skuespillerne latt seg avbilde med en vannflaske og Dr. Evil-positur, og meningen denne gangen er å gi litt oppmerksomhet til veldedighetsorganisasjonen WaterAid, melder Radio Times.

– Etter å ha sett reaksjonene på det første vannbildet tidligere denne uka, kom skuespillere og stab på ideen å la noe av denne oppmerksomheten komme en god sak til gode, sier en ITV-talsperson til Radio Times.

Femte sesong av «Downton Abbey» fortsetter seks måneder etter hendelsene i finalen på fjerdesesongen. Denne gangen er det valget av den første Labour-regjeringen som sår splid mellom beboerne på eiendommen.