Innspillingen av Morten Tyldums første engelskspråklige film «The Imitation Game» nærmer seg stadig, og selv om Keira Knightley og Benedict Cumberbatch allerede er hentet inn til de viktigste rollene er det stadig plass til flere.

Nå er irske Alan Leech på det nærmeste klar for å jobbe med «Hodejegerne»-regissøren.

Variety skriver riktignok bare at han er i «samtaler» med produsentene, men slike lekkasjer betyr som regel at det bare gjenstår formaliteter før kontrakten signeres.

Leech er kanskje mest kjent her hjemme for å spille den politisk svært engasjerte Tom Branson i «Downton Abbey» – han som etter hvert gifter seg med Lady Sybil (snufs):

I «The Imitation Game» skal han etter planen spille en skotsk spion, som stikker kjeppene i hjulene for Benedict Cumberbatch sin karakter.

«The Imitation Game» handler om den britiske matematikeren og dataforskeren Alan Turing (spilt av Cumberbatch), som var svært viktig for å knekke den tyske krypteringsmaskinen Enigma under 2. verdenskrig.

Etter krigen var han med på å konstruere en av de tidlige elektroniske programmerbare digitale datamaskinene. Smart fyr, med andre ord.

Men historien om Turing fikk dessverre ikke en lykkelig slutt – i 1952 ble han nødt til å innrømme at han var homofil, noe han ble tiltalt for, og han mistet også sikkerhetsklareringen. Dessuten ble han satt på en hormonkur, som ga uheldige kroppslige bieffekter (blant annet utviklet han bryster).

Turing døde av cyanidforgiftning, og et halvspist eple med cyanid i ble funnet ved siden av ham. Det ble seinere sagt at Apples eplelogo var til ære for Turing (mens mennesker som stod ham nær sa at selvmordsmetoden var inspirert av favorittfilmen «Snøhvit og de syv dverger»).

«The Imitation Game» skal etter planen komme ut til neste år.