Han har introdusert noen av vår tids største komikere og popstjerner, og jobbet med å lese opp introen til «Saturday Night Live» helt fra starten i 1975 og fram til i dag (med unntak av sjuende sesong i 1981).

Men når sesong 40 av det tradisjonsrike showet starter opp igjen i september blir det uten Don Pardo, som døde i går, hele 96 år gammel.

Dessverre finnes det fryktelig lite videomateriale av Pardo i aksjon på Youtube, da «Saturday Night Live» åpenbart har et anstrengt forhold til tuba, men at han hadde en upåklagelig diksjon kan du se med all tydelighet her:

«SNL»-produsent Lorne Michaels ønsket seg en veteran som kunne gi litt tyngde til sitt småkontroversielle og ungdommelige sketsjshow da de startet opp, og Pardo – som hadde jobbet i NBC i flere tiår allerede, blant annet på «The Price is Right» – passet perfekt inn.

Etter hvert ble Pardo en slags gallionsfigur for showet, og mange komikere har gitt uttrykk for at det var et stort øyeblikk da han leste opp navnene deres for første gang:

En annen som hadde et nært forhold til Pardo var komiker Weird Al Yankovic, som brukte ham i låta «I Lost on Jeopardy»:

Hvem som nå kommer til å ta over arven etter Pardo er foreløpig ikke annonsert.