Timingen kunne knapt vært bedre. Bare noen få dager før verden ifølge Maya-kalenderen skal ende sine dager, kommer den første traileren fra Guillermo Del Toros storslagne monsterfilm «Pacific Rim».

Litt betryggende er det å høre Idris Elbas rollefigur skrike «I dag avlyser vi dommedagen!» for full hals, vi må innrømme det.

I motsetning til hva vi tidligere har trodd, kommer ikke de enorme monstrene i filmen fra en annen planet – de kommer fra jordas indre. Og monstre må som kjent med monstre bekjempes, menneskeheten bygger derfor enorme mech-roboter som kan servere monstrene en real knock-out på egne premisser. Goliat vs. Goliat!

Monstrene i filmen er klart inpsirerte av den japanske kaiju-tradisjonen (‘kaiju’ står for ‘mystisk beist’ på japansk – Godzilla kjenner vi alle som en fin representant). Kampene mellom roboter og monstre skal foregå i storbyer som Tokyo, Hong Kong, San Francisco og deler av Australia – men også i mer luftige (og våte) scenarioer:

– Vi tar kampene langt og lengre! To eller tre av dem skjer på steder der du aldri før har sett kamper mellom kaiju og roboter, som på bunnen av havet eller Jordas atmosfære. Vi har en kamp i en storm på havet. Hver kamp prøver i å gjøre annerledes, en av dem er filmet gjennom øynene til en enkelt person – vi forlater aldri den synsvinkelen gjennom hele kampen, sa Del Toro til Total Film tidligere i år.

Den første teaseren som viste ødeleggelsene til sjømonstrene fikk vi se for litt siden, i form av virale nyhetsklipp. Men nå er altså den første traileren ute (se den øverst i saken), og det hele ser når sant skal sies ganske mektig ut. Så lenge vi unngår «Transformers»-fella?

Og den robotstemmen … høres ikke den mistenkelig lik ut som GlaDOS i «Portal»-spillene? Ikke rart, det, ettersom det er selvsamme Ellen McLain som gir stemme til begge.

Kommer nok et «Pacific Rim»-dataspill også, skal du se.