Ai! Flust av nyheter fra filmfestivalen i Toronto om dagen –hva var det kona til Terrence Malick sa, sa du? Men det aller mest interessante vi har hørt det siste døgnet er at dokumentarfilmlegenden Errol Morris til neste år er aktuell med en dokumentar om Donald Rumsfeld. «The Unknown Known: The Life And Times Of Donald Rumsfeld»  vil gå i fotsporene til det lange politiske livet til en av Bushadministrasjonens mest kontroversielle figurer (og det sier ikke så rent lite), helt tilbake til femtitallet, via Watergate til Irak-krigen.

Morris etablerte seg som en av USAs aller mest innflytelsesrike dokumentarister med den mildt sagt banebrytende «The Thin Blue Line» (1988), og fikk en Oscar i 2004 for kritiker- og publikumsfavoritten «The Fog Of War», en film om en annen veteran, tidligere forsvarsminister Robert McNamara.

Vi aner at den kommende filmen om Rumsfeld neppe blir preget av den samme åpenheten og samarbeidet fra sin «hovedperson» som gjorde «The Fog Of War» så unik. Men vi er allikevel svært spente på dette prosjektet.

Apropos Morris og Toronto, og mens vi venter på filmen -her er Errol i  en svært severdig samtale med en annen dokumentarist og kjempe, selveste Werner Herzog, under samme festival for to år siden.