Tommy Wirkola har snakket om mulighetene for en oppfølger til «Død snø» flere ganger, seinest i et intervju vi gjenga i oktober, og nå er det bekreftet: «Død snø: War of the Dead» skal spilles inn i løpet av 2013, skriver Screen International.

Filmen skal lages i både en norsk og en engelskspråklig versjon.

– Jeg er henrykt over å få dra tilbake til en verden av nazizombier igjen med «Død snø: War of the Dead»  – en verden som ligger mitt hjerte veldig nært, sier Wirkola til Screen International.

Tommy Wirkola under innspillingen av den første filmen.

Altaværingen har nå tjent inn over 100 millioner dollar på verdensbasis med «Hansel and Gretel: Witch Hunters».

Egentlig var planen å lage det storslåtte actiondramaet «Birkebeinerne» med Aksel Hennie og Pål Sverre Hagen, men prosjektet fikk ikke støtte av Norsk filminstitutt i januar.

Noe Wirkola var skuffet over, men som «Død snø»-tilhengerne kan juble for.

– Vi har et manus som jeg er kjempegira over, som er større, skumlere, morsommere og mer actionfylt enn den forrige filmen. Jeg gleder meg stort til å slippe en horde nazizombier løs på verden igjen, sier han til Screen International.

Så er spørsmålet hva filmen kommer til å handle om. Allerede i 2009 fortalte han Shock Till You Drop om en plottidé:

– Vi har en idé om at nazistene ikke drar tilbake til fjellet, men at de invaderer Nord-Norge. Vi har lekt litt med den ideen, fortalte regissøren.

For øvrig har Wirkola flere ganger fått tilbud om å lage en amerikansk nyinnspilling av «Død snø», men det var aldri aktuelt.

– Da jeg først begynte å ta møter i USA var det stor interesse for en amerikansk nyinnspilling av «Død snø», men det var aldri interessant for meg, har Wirkola uttalt til Fangoria.