Anders Danielsen Lie er ikke bare lege i hvit frakk og skuespiller i franske kunstfilmer.

Oslo-mannen krydrer tidvis tilværelsen med enda mindre jordnære prosjekter, som når han spiller astronaut i den amerikanske science fiction-thrilleren «Approaching the Unknown».

– Ja, dette er noe helt annet, men likevel et ganske smalt prosjekt, hevder skuespilleren.

Filmen har Mark Strong («Kingsman: The Secret Service») i hovedrollen, er laget av New Orleans-baserte Court 13, som skrev seg inn i filmhistorien med Oscar-belønnede «Beasts of the Southern Wild» i 2012. Den har nylig fått en solid distribusjonsavtale i USA, blant annet gjennom Paramount, som slapp denne traileren i natt:

Som det fremgår av traileren handler filmen om en astronaut som (hvertfall tilsynelatende) er underveis til Mars, mutters alene, og får trøbbel med romskipet underveis. Han tvinges til å ta valg som truer såvel oppdraget som tilregneligheten, ifølge et synopsis gjengitt av Deadline.

I virkeligheten er scenene spilt inn i et lager upstate i New York, med rekvisitter laget av søppel og skrapmetall (!).

– Det sier litt om spiriten til Court 13, som er et slags kunstnerkollektiv med et veldig idealistisk syn på film. De har ikke så mye penger, men mye ståpåvilje og gjennomføringsevne. Jeg er stor fan av «Beasts of the Southern Wild» og støtter dem veldig, sier Danielsen Lie til Filter Film og TV.

Han ble kontaktet av produsent Josh Penn angående «Approaching the Unknown», var på audition for hovedrollen og endte med en rolle som en person som «har vært litt for lenge på en romstasjon» (simpelthen navngitt «Greenstreet», ifølge IMDb). Regissør Mark Elijah Rosenberg er debutant og har også skrevet manuset.

Innspillingen skjedde allerede i 2014.

– Det er ikke lett å få slike prosjekter på beina, særlig i USA der en så stor del av budsjettene er privatfinansiering. Det krever utholdenhet, sier Lie om at det har tatt så lang tid å få filmen klar.

I mai reiser han til Cannes for å kjempe om gullpalme med Olivier Assayas «Personal Shopper», som har Kristen Stewart i hovedrollen.

Det er en av en rekke franske filmer skuespilleren har figurert i etter at «Oslo, 31. august» gikk sin seiersgang på franske kinoer.

– Joda. Det begynner å likne en karriere, sier han beskjedent om den saken.