OPPDATERING: Nå melder Variety at også Pamela Anderson og Mike Tyson spiller i filmen – henholdsvis som Vernons mor og en øksemorder Vernon møter i fengsel.

Filmatiseringen av DBC Pierre’s Booker-prisvinnende debutroman «Vernon God Little» tegner til å bli noe helt spesielt (selv om en anonym nordmann ikke skal ha noe med den å gjøre likevel).

Å lese romanen føles litt som å spille av den mest perfekte Werner Herzog-dokumentaren noensinne på innsida av hodet, noe som gjør det ekstra trivelig at nettopp Herzog er den som skal ta den til kinolerretet.

Nå later det også til at filmen er et steg nærmere ferdigstilling. The Wrap melder nemlig at Russel Brand, Sasha Pieterse og Austin Abrams er i samtaler om de ledende rollene.

Boken foregår i etterkant av en skoleskyting i en liten amerikansk by hvor drapsmannens eneste venn, hovedpersonen Vernon Little (Abrams), blir mistenkt for å ha vært involvert.

Snart er et mediasirkus uten like i gang, ført an av den opportunistiske reporteren Eulalio (Brand) som egler seg innpå Little-familien.

Det hele er fortalt fra perspektivet til Vernon selv, en sympatisk men litt utafor tenåring som mest av alt er opptatt av Taylor (Pieterse), en jente han liker.

Selv om skoleskytingen i seg selv ikke er spesielt gøyal, er romanen fremfor alt en bitende morsom satire. Pierre gir Vernon enen litt naiv og pussig, men også tiltalende, måte å legge frem hva som skjer, og det er umulig å ikke heie på ham hele veien til slutten.

I overgangen til film er det alltid en fare at den indre fortellerstemmen som i stor grad definerer «Vernon God Little» kan forsvinne, men samtidig er Herzog såpass glad i voiceovere at det vel egentlig ikke burde bli noe problem.

De tre potensielle hovedrollene samsvarer også godt med de skarpe karaktertegningene i romanen, med Brand som et særlig inspirert valg, spesielt i lys av den nylige mediekritikken hans.

Sasha Pieterse er kanskje mest kjent for rollen i TV-serien «Pretty Little Liars», men hun gjør også denne typen ting:

Austin Abrams har blant annet sommerferiefilmen «The Kings of Summer» på CVen (og den ser ganske kul ut):

Og Russel Brand? Russel Brand er, som vanlig, Russel Brand.

Alex Jones? Men Russel, da! Hør på ham:

«But the women also seemed very sexually excited and were not faking it.»

Faen heller, Russel. Jaja.